Picassent inclou l’obligatorietat de netejar l’orina dels gossos a l’Ordenança municipal

365

Cuida la teua mascota, estima el teu poble és el missatge de la Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Picassent per aconseguir millorar l’higiene en els espais públics i amb ella la convivència veïnal i la pertinent conservació dels elements instal·lats en la via pública.

L’objectiu d’esta iniciativa és informar la ciutadania de les novetats que presenta l’última ordenança municipal aprovada al plenari del mes de febrer i que entrarà en vigor pròximament. En el mateix text, es destaca la nova obligació de portar un recipient amb aigua per netejar les restes d’orina i també els excrements de les mascotes a la via pública.

Per este motiu, l’Ajuntament està repartint ja un total de 1.000 recipients entre els comerços adherits i relacionats amb el món animal així com també a l’Ajuntament (edifici vell). Totes aquelles persones que tinguen un gos i vulguen aconseguir una botella, poden passar de dilluns a divendres, en horari de 8 a 15:15 hores.

La nova regulació que es proposa afecta als articles 21 i 37.3 d’esta ordenança municipal, dirigida a resoldre l’higiene i la convivència ciutadana mitjançant l’establiment d’obligacions als propietaris i propietàries d’animals.

L’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, qui s’ha mostrat molt preocupada per esta problemàtica ha manifestat: “Esperem que mitjançant esta iniciativa, es pose fi als problemes de convivència que suposen l’orina i els excrements de les mascotes amb l’objectiu de promoure conductes cíviques per mantindre el poble net que totes i tots volem”.

Segons subratlla el regidor de l’àrea de Seguretat Ciutadana, Salvador Morató, “l’orina dels gossos té un alt poder corrosiu que provoca el deteriorament dels elements urbans instal·lats en la via pública i també en les cantonades dels nostres carrers. Este és un problema que ens afecta a totes i tots”.

Espais per a gossos

Des de l’Ajuntament es recorda als propietaris i propietàries de gossos que el municipi compta amb dos espais destinats a este menester i que es troben ubicats junt al Poliesportiu i el barranc.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.