Paterna augmenta més d’un 20 % les subvencions a projectes d’acció social

619

L’Ajuntament de Paterna ha convocat les ajudes per a aquelles entitats i associacions que desenvolupen projectes d’acció social al municipi. Al 2018 aquest programa està dotat amb 65.000 euros, un 20 % més que en anys anteriors. Un esforç que demostra la voluntat de l’àrea d’Inclusió, que dirigeix Juanma Ramón, de “comptar amb les associacions per a continuar amb la transformació de les polítiques socials del municipi”.

A aquest programa es podran presentar totes les associacions o entitats inscrites al registre municipal com associacions d’acció social que treballen dia a dia en projectes encaminats a millorar la qualitat de vida dels paterners i paterneres més necessitats. Les associacions disposen fins al 15 de setembre per a presentar els seus projectes, detallar els recursos humans, materials i el pressupost de les activitats que desenvolupa l’associació.

Els projectes presentats per les associacions hauran de compartir els objectius establits al Pla Director de Serveis Socials 2018-2022, aprovat en abril d’enguany, que es la base de la política social de Paterna a mig i llarg termini. “La participació ciutadana es fonamental, per això continuarem millorant les ferramentes d’empoderament associatiu, que afavorisquen l’autoorganització dels col·lectius, el desenvolupament de projectes en xarxa i la coordinació amb el personal tècnic de l’Ajuntament encarregat de planificar i fixar els objectius generals”

Per això, com a novetat, queden excloses de la subvenció aquelles entitats que es dediquen exclusivament a l’assistencialisme. “Aquestes subvencions fugen clarament de la caritat. Volem posar en valor el treball que fan les associacions amb projectes encaminats a millorar la projecció, empoderament i autonomia personal de les persones en risc d’exclusió” afegeix Juanma Ramón.

Els criteris de baremació tindran en compte la trajectòria, experiència, capacitat de l’entitat i el caràcter innovador del projecte. Enguany, les bases aprovades premien també aquells projectes desenvolupats per varies entitats o associacions, encara que no totes estiguen inscrites com a entitats d’acció social. “En Paterna existeixen entitats molt diverses que, des de altres àmbits, desenvolupen una funció social que valorem molt i que enriquiran els projectes d’associacions d’acció social. Si volem teixir eixa xarxa comunitària als barris, necessitem la col·laboració de totes les entitats” conclou Juanma Ramón.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.