El nou servei gratuït de recollida de cartró i paper a domicili per a comerços de Paiporta ja compta amb 21 comerços adherits

644

El nou servei gratuït de recollida de cartró i paper a domicili per a comerços locals, de l'ajuntament de Paiporta i l'empresa pública de serveis ESPAI de Paiport, ja compta amb 21 comerços adherits.

Paiporta visita comerciosEl nou servei gratuït de recollida de cartró i paper a domicili per a comerços locals vol millorar la sostenibilitat del comerç local gràcies a l'increment en el reciclatge del paper i el cartró. A més, en la mateixa acció, s'evita la saturació dels contenidors blaus.

En un primer moment, abans d'obrir-lo al públic, el servei es va provar en una experiència pilot amb 10 comerços. Es va establir un dia de recollida, i els negocis sols havien de seleccionar, plegar i apilar els residus. L'experiència va ser altament satisfactòria i, des de fa setmanes, s'ha obert a totes les botigues i negocis del poble.

Actualment, el servei ja compta amb 21 comerços adherits, tot i que s'espera que s'amplie en les pròximes setmanes. Aquells comerços interessats es poden dirigir al número de telèfon d'ESPAI (961950185) o al correu electrònic espai@paiporta.es

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, i la regidora d'Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez, han realitzat aquest dimarts una visita a alguns dels comerços que ja s'han adherit, per tal de testar el funcionament del servei i prendre el pols als negocis beneficiaris.

Al 2019, la ciutadania de Paiporta va reciclar 235.000 quilos de paper i cartró, que evitaren la tala de 1.300 arbres i l'abocament de residus equivalent a 350 cotxes apilats. La intenció del consistori amb l'establiment del servei de recollida de cartró comercial és incrementar notablement aquesta xifra per a continuar cuidant el medi ambient.

La recollida de cartró per a comerços locals s'emmarca en les noves mesures per a l'arreplega en general adoptades per la Regidoria de Medi Ambient i ESPAI, que també han modificat el sistema per a recollir trastos amb la partició del poble en dos meitats delimitades pel barranc de Xiva, i l'establiment de dies separats, que també ha evitat l'abandonament de mobles al carrer i ha incrementat la quantitat de materials que es retiren de la via pública de manera correcta i es dipositen a l'Ecoparc.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.