Paiporta millorarà l'enllumenat dels carrers canviant quasi 1.000 punts de llum

950

L'Ajuntament de Paiporta ha iniciat les últimes setmanes un pla de xoc per a millorar l'enllumenat de desenes de carrers de la localitat. El canvi massiu de bombetes respon a una baixada accentuada en la lluminositat observada pels tècnics municipals des de maig de 2017. El consistori substituirà 700 punts de llum en un pla que ha començat el passat cap de setmana.

Bombillas PaiportaEls canvis es reparteixen per tota la població, amb especial incidència en la zona del Poble, al voltant del CEIP Rosa Serrano, i l'anomenat Sector 2 o zona nova. El pla de xoc s'ha aplicat ja sobre 32 carrers de Paiporta, i s'espera que a finals d'aquesta setmana arribe a una vintena de vials més, fins a superar els 50. El total de bombetes canviades fins ara ascendeix a 441.

A més de l'execució del pla de xoc, l'Ajuntament adjudicarà en breu un contracte per al subministrament i instal·lació de grups òptics de tecnologia LED a 26 carrers del nucli antic de la localitat, que suposarà el canvi d'aproximadament 264 bombetes. Els fanals a substituir són de tecnologia de vapor de sodi d'alta pressió, i es canviaran per grups òptics més eficients, que permetran estalviar uns 6.700 euros anuals en la factura de la llum de l'Ajuntament. A més, aquesta tecnologia LED reduirà l'emissió de gasos d'efecte hivernacle derivada del consum energètic d'aquestes llums en 2,5 tones a l'any.

El regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta, Pep Val, ha afirmat que “l'Ajuntament està solventant a poc a poc i amb totes les garanties el desastre derivat de la compra de bombetes defectuoses a través de la central de compres de la Diputació de València, quan el seu responsable era l'ex-alcalde de Paiporta, Vicente Ibor”.

El regidor ha afegit que “no és fàcil refer una gestió tan nefasta i sospitosa”, ja que “cal recordar que Ibor va invertir més d'un milió d'euros en els LEDS de Rus, que estan baix la sospita clara de corrupció i finançament irregular del PP”.

Val ha recordat que “les bombetes de Rus i Ibor tenien una durada garantida de més de 15 anys i, en el millor dels casos, han durat tres”, al temps que ha lamentat com “aquella malifeta del PP ha suposat un llast per a l'enllumenat de desenes de localitats valencianes, entre les quals està Paiporta”.

Val ha explicat que també s'està portant a terme estudis luminotècnics en diferents zones del municipi per a projectar la seua renovació quan es dispose de consignació pressupostària.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.