Mònica Oltra tancarà en Paterna la primera jornada de dones presidentes de falla

892

Paternaha organitzat la primera trobada de Dones Presidentes de Falla. La jornada comptarà amb la presència de la Vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, qui, a més, es farà càrrec de la cloenda de l'acte; el Secretari Autonòmic d'Igualtat, Alberto Ibáñez; Isa Lozano, regidora d'Igualtat de l'ajuntament de València i Gregorio Buendia, president de la Junta Local Fallera de Paterna.

Sota el títol ‘Les dones que lideren les falles’, s'obrirà un debat en el qual cinc presidentes de falla de Paterna, Burjassot i València, debatran sobre les seues experiències, inquietuds i motivacions al voltant del món de les falles. De fet, han estat les mateixes ponents les que han aportat els temes de debat atenent a la seua experiència, tant com a presidentes de falla, com a integrants de les seues respectives comissions.

La regidora d'Igualtat, Carmen Gayà, ha volgut ressaltar la importància d'aquesta Trobada que, amb aquest format, és la primera vegada que es realitza i en les que és debat el paper de les dones que han accedit a càrrecs directius dins les seues respectives comissions.

Gayà ha declarat que "amb aquesta jornada ens posem en sintonia amb el moviment de les falles per la igualtat. Les comissions falleres i el món de les falles en general, són un col·lectiu social importantíssim que tenen un impacte molt gran sobre part de la ciutadania; entenem que mitjançant les seues accions i compromisos, es constitueixen com un col·lectiu educador i pedagògic; són una font inestimable de valors i cultura, i la igualtat entre dones i homes no pot quedar fora del món faller".

La Primera Trobada de Dones Presidentes de Falla es realitzarà el dijous vinent, 15 de febrer, a les 20 hores al Teatre Capri de Paterna. L'entrada serà lliure.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.