Improvisa que algo queda

735

“Vaig a improvisar…com els polítics”. Una frase entre rialles de funcionaris i funcionàries que patit històricament la falta de planificació dels diferents governants. Així ens caricaturitzen en els esmorzars, segur.

Ayuntamiento de PaternaLa manca d’estratègies clares que massa a sovint  impedeixen l’àgil funcionament de l’administració, provoca retards en execució, d’accions de hui per a demà que releguen allò important que estava en marxa.

Eixa improvisació constant, que s’ha demostrat que es pren a conya en part de la plantilla municipal, causa el cabreig d’altra part del funcionariat, generalment qui ha d’executar les improvisacions de manera immediata, els professionals que gràcies a les improvisacions polítiques van com ‘allò’ per sèquia. Però bé, pareix que tenen assumit que la política local és així, imprevista.

Mentres tant, a la gent del carrer, açò que passa dins de la ‘casa gran’ no li importa gens. Es més, la gent es cabreja quan després de la celebració inicial de la improvisació veu com passen els mesos i no es materialitza allò que es va anunciar. Òbviament les improvisacions en l’administració pública no poden executar-se immediatament, tot ha de dur un tràmit administratiu, que no sempre espot dur a terme. Depèn del destarifo improvisat, clar.

Com que el improvisador mai admetrà la seua irresponsabilitat o falta de gestió prèvia, al mateix temps que improvisa el projecte genial, també improvisa l’excusa perfecta per a eludir responsabilitats. I segurament ahí esta el cabreig del funcionariat, per que estes practiques polítiques no fan més que augmentar la teoria del funcionari gandul, quan en realitat el funcionari a vegades es el primer sorprès i a vegades enceta el seu treball després del titular anunciant la improvisació.

El polític que improvisa és així, sempre gastarà al funcionari com a excusa per a no destapar-se. Tot un art.

Lorenzo Agustí, alcalde de PaternaEn Paterna, estem acostumats a tindre alcaldes mediàtics ‘improvisadors professionals’. Fien el seu futur i resultat a titulars de premsa anunciant accions que encara no estaven iniciades, ni valorades, ni viables. Dona el mateix.

En aquest art, el Partido Popular d’Agustí era en la política local com el Stanislavski del teatre. Un mestre del mètode, un màster en improvisació, un “recordman” en anuncis en premsa buits de contingut, l’astre dels pufos i del malbaratament. L’antítesi de la política responsable.

Encara estem esperant el tramvia a Alborgí, el soterrament de les víes de metro i alguna cosa més. Anuncis del PP a Paterna, mai pressupostats pel PP a la Generalitat però que de moment ja ens ha costat més de 200.000 euros en l’enderrocament de les graderies del Gerardo Salvador, tal i com només podem veure ara veiem en la catifa del hall de l’Auditori de la vergonya.

Per no parlar d’empreses mixtes, fundacions o destrellatats viatges a Xina. Hui el fum dissipat, no hi ha res d’això. I eixe es el principal problema, la improvisació en política es destapa després d’anys de fum, bombo i plateret.

Eixe risc podem seguir patint-ho a Paterna. El curiós mimetisme mediàtic de l’actual alcalde amb el seu antecessor, el fa caure a vegades als mateixos vicis i mentides: l’aposta per Intu, els anuncis de milers de llocs de treball, la prioritat per als nostres aturats i aturades, les megainfraestructures com túnels, residències, etc.

Passaran anys fins que tingam la meitat de lo anunciat, però bé objectiu complit, anunciat està…i ja saps, improvisa que algo queda.

[ Juanma Ramón | @juanma_ramon | portaveu Compromís per Paterna]

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.