Compromís per Alboraia demana un estudi previ per a estudiar la possible baixada de la taxa de l'IBI

764

Compromís per Alboraia ha demanat a l'equipo de Govern la realització d'una sèrie d'estudis per part dels tècnics municipals per a poder valorar una possible baixada de l'IBI.

Compromis per Alboraia exposicióLa petició de Compromís es produeix després de que el Ple municipal haja aprovat una moció per unanimitat l'estudi d'una possible baixada de l'IBI, decisió que Compromís considera També afegixen "en el ple des de Compromís vam afirmar que és un tema massa serio i riguros per la díficil situació econòmica de l'ajuntament. Per tot això necessitem els informes tècnics que hem demanat".

Segons Àngels Belloch, "els temes s'han d'estudiar de forma seriosa i rigurosa, i per això hem demanat per escrit a alcaldia que es realitzen els informes que siguen necessaris per a estudiar el tema.

Belloch ha demanat per escrit un informe d'intervenció municipal on es pose de manifest la situació econòmica de l'Ajuntament, l'avaluació econòmica de fins on es podria baixar el tipus impositiu i com afectaria econòmicament a l'Ajuntament.

A més, els informes demanats inclouen qüestions com l'afecció (reducció d'ingressos per concepte d'IBI per a l'Ajuntament i afecció en allò que paga el ciutadà) amb diferents supòsits de baixada del tipus impositiu: del 0,74 (actual) a 0,70; del 0'74 al 0,65; del 0'74 al 0,60; "i que els tècnics confirmen si l'Ajuntment d'Alboraia cumplix les condicions per a demanar la revisió dels valors catastrals i quin seria el tràmit".

Per a Compromís per Alboraia també és important la revisió de les mesures que es poden prendre per ajudar amb les persones amb pocs recursos i que poden tindre dificultats per a pagar l'IBI.

Segons ha explicat Belloch, "per a nosaltres és fonamental pegar-li totes les voltes que siguen necessàries per a intentar valorar si es poden prendre noves mesures per a facilitar el pagament de l'IBI per a les persones que tenen més dificultats".

A més de l'elaboració d'informes per part dels tècnics municipals, la coalició planteja la possibilitat de què una representació del ple "poguera mantindre una reunió amb gerència de Cadastre per a tractar el tema i la situació actual, a l'hora de fer una nova revisió i/o aplicació de coeficients reductors del valor cadastral".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.