Sense eixida

927

Un carreró sense eixida, un camí que prens, com a un laberint, i està tallat, tancat, un cul de sac. Diferents formes d’entendre com físicament no pots avançar. Arribat a este punt, només tens l’opció de recular per poder eixir.

Aquesta concepció normal, als jocs del laberint o a les històries de ‘Gotham City‘ no són considerades pels valedors de la vella política. A sovint vegem polítics que amb els seus discursos o amb les seues accions es claven en un carreró sense eixida. Estos polítics no reculen mai, perquè el seu ego no ho suporta, i sempre tracten de trobar una fugida cap endavant. Al cap d’aquests polítics visualitzaran una eixida heroica, tal vegada enlairant-se qual Batman, però el 99% de les ocasions l’eixida cap endavant sol ser a genollons per una ‘gatera’ de la trastenda del fosc restaurant xinés.

intu mediterraniAlguna cosa així, m’imagine quan pense en la sorprenent història d’amor entre l’alcalde Juan Antonio Sagredo i el promotor britànic de Puerto Mediterraneo. Quan el PSOE de Paterna decideix abandonar la coherència i caure als braços dels especuladors va començar el seu camí sense eixida.

Aquest camí no ha sigut recte. Sagredo ha pegat mil volantins, recreant-se, fent seus els arguments que fa anys defensava el Partido Popular: la falsa creació d’ocupació, la mentida de la sostenibilitat, el frau de l’atracció d’inversions estrangeres, etcètera, etcètera.

Sagredo busca l’eixida ‘heroica’ on altres ja fallaren. Mal. El PSOE reedita a les seues carns, tot allò que va criticar al PP quan Sagredo estava en l’oposició: les requalificacions a mida del promotor, l’urbanisme depredador, la destrucció del territori, las Tierras Miticas, l’especulació, la destrucció del comerç local. Ara, en el govern no veu cap problema, tot el contrari, defensa el megaprojecte amb un alarde mediàtic de la maneta del promotor.

El camí del Sagredo #IntuLover tenia un final anunciat fa anys. El final ja ho anunciava el Govern del Botànic, cap sorpresa, més quan el PSOE forma part d’ell.

El Botànic fa temps que està treballant mesures per a protegir el comerç local, com el PATSECOVA, i per augmentar la protecció ambiental dels nostres paratges naturals, com el PORN del Parc Natural del Turia. ¿A algú el sorprèn? ¿Voleu dir que el PSOE del Consell no vol protegir el comerç local, ni protegir els espais naturals?

Sagredo tuit contra Medio AmbienteL’eixida cap endavant de Sagredo, la gatera, sí que sorprén. L’alcalde carrega contra el Govern del Botànic. L’alcalde no vol polítiques de protecció del comerç local, ni polítiques de protecció ambiental. Pot ser per a la resta del País si, però per al nostre poble no. No vol res que faça perillar el seu projecte estrela. El seu i el del PP.

Contrari a qualsevol legislació que faça inviable Puerto Mediterraneo, Critica “el plan” del Botànic per a trencar-li el seu joguet, eixa és la seua única eixida, tria la gatera més xicoteta.

Aci l’unic ‘plan’ és el de Sagredo. Un pla per carregar-se La Mola i el comerç local. Fer una modificació normativa per donar cabuda urbanística al seu megaprojecte. Fer una requalificació urbanística a mida d’un promotor per trencar un govern municipal i trencar el futur de Paterna. Això si que es ‘urdir un plan‘ que no te altra explicació, ni s’explica des del projecte polític d’esquerres que suposadament vol defensar el PSOE, ni des de la pròpia coherència de l’alcalde.

I ara, sense possibilitat de recular, si que està a un camí sense eixida.

[ Juanma Ramón | @juanma_ramon | portaveu Compromís per Paterna]

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.