¿Qué hem fet a Foios durant estos 4 anys?

1008

Molts veïns ens pregunten què hem aconseguit el govern de Foios durant estos 4 anys. Crec que són evidents els aconseguiments, però no està de més fer un poc de memòria.

Foios projecte participacio ciutadanaSón evidents els èxits econòmics, com ara sanejar el deute fins quasi fer-lo desaparèixer, passar del dèficit del 2015 a un superàvit milionari en el 2018, pagar en 30 dies als proveïdors, fer front a sentències i expropiacions de centenars de milers d’euros. També els aconseguiments urbanístics, com desbloquejar i executar la Ronda Oest per 500.000 € que desviarà el trànsit del centre del poble, enderrocar la vella casa dels Carceller i urbanitzar i fer més atractiva l’entrada per l’Avda. Hugo Bacharach, o la compra de la casa del costat per a l’ampliació de l’Ajuntament, projectes que han intentat tots els governs anteriors sense èxit.

A pesar de tota esta extensa relació d’accions que no són cap casualitat, sinó que han costat molt d’esforç, capacitat i treball, el més gran èxit del govern que he presidit com alcalde, ha estat l’estabilitat política i institucional, fonaments sobre els que s’han construït els èxits urbanístics, econòmics i de modernització de l’Ajuntament. Els tres partits de govern hem sigut capaços d’acordar i aprovar un pressupost cada any, cosa que mai no ha fet cap govern en la història de Foios.

L’estabilitat institucional ha fet possible eixir del forat en el que estàvem en el 2015 i fer front, no només a les urgències, sinó també identificar les prioritats i les inversions necessàries per al progrés del poble. El govern que he presidit ha sabut aprofitar la tecnologia per a modernitzar i agilitzar els tràmits administratius, fraccionant l’IBI en 6 mensualitats al 80% de la ciutadania i impulsant l’administració electrònica perquè els veïns puguen fer les gestions municipals còmodament des de casa.

La ciutadania de Foios està més informada que mai amb el ban whatssap (som el poble de l’Horta amb més persones usuàries, 2.500) i també es poden comunicar a l’Ajuntament les incidències amb el mòbil, amb Línia Verda, amb que s’han resolt més de 1.500 avaries i problemes en la via pública, o l’impuls del canvi de model de consum energètic, amb accions concretes: auditoria lumínica i energètica, adquisició de vehicles elèctrics i híbrids, reducció de potències, canvi de lluminàries, etc.

La reedició del pacte és necessària, perquè ha portat progrés i oportunitats al municipi. Hem de seguir amb el cap en la faena i fugir dels embolics que no porten cap benefici al poble. A pesar de ser tres partits amb personalitat pròpia, cal continuar amb el bon enteniment entre forces polítiques i traure endavant els projectes pendents, així com noves oportunitats d’inversió i de gestió per als pròxims anys, com la urbanització del Sector Nord-Oest que farà possible l’execució completa de la circumval·lació a Foios, per avançar en la pacificació del trànsit i la peatonalització de carrers, fent de Foios un poble més habitable i segur.

Foios colegio Mare de Deu del PatrociniDesprés de llevar-nos de damunt la pesada llosa dels deutes, els pròxims quatre anys es presenten molt esperançadors, amb inversions milionàries com mai s’han vist en Foios, fruit de l’esforç municipal i de la col·laboració entre administracions i pobles veïns. Algunes d’estes inversions ja s’han començat a executar, com el programa Edificant de la Generalitat Valenciana, que ha portat 7 milions d’euros per a la construcció d’un nou col·legi al Mare de Déu del Patrocini, un gimnàs i altres reformes en el Rei en Jaume i diverses reformes a l’institut, la construcció d’un nou Ajuntament, la nova rotonda i els nous accessos des de la CV-300 a l’institut i el poliesportiu, o la urbanització de l’entorn del xalet de la Jutera, afegint els terrenys cedits per MetroValència, recuperant eixe espai per al poble com a nova zona verda i dotacional.

No és per menys, que és la nostra obligació reeditar el període més profitós d’estabilitat política i progrés en tota la història de Foios.

[ Sergi Ruiz | candidat de Compromís a l’alcadia de Foios | @sergirui ]

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.