Morera amaina el temporal entre Compromís per Puçol, Iniciativa i la direcció nacional de Compromís

434

Puçol-Constitucio-Compromis-Puçol

Després del intercanvi de comunicats entre Compromís per Puçol i la dirección nacional de Compomís per l’Assamblea Constiuient feta en Puçol, el coportaveu de Compromís i secretari general del BLOC, Enric Morera, ha volgut mediar entre les parts en conflicte i ha manifestat el suport unànime de la seua Executiva al col·lectiu del BLOC a Puçol que lidera Enric Esteve en el treball de creació de la plataforma Compromís a la població de l’Horta Nord.

Morera ha recordat que per constituir un col·lectiu local de Compromís “és necessari la conformitat de tots els partits que integren la coalició i que a hores d’ara, des d’Iniciativa, que té un grup a la població, no s’ha produït eixe pas, que espera es resolga en els pròxims dies·.

Morera ja ha explicat que “a 2011 no va ser possible presentar una única candidatura però que no ho siga a 2015 no té cap explicació lógica. En els últims mesos hem intentat sense èxit que la decisió de començar a caminar junts entre les persones del Bloc i d’Iniciativa fóra el resultat del consens però no hem trobat la reciprocitat necessària que sé que Enric Esteve i el col·lectiu local han buscat i vull agrair públicament. Dijous passat, des de la millor de les voluntats, es va tornar a intentar eixa confluència, una reunió que va ser tot un èxit i que demostra la voluntat d’unitat però ens demanen més temps des d’Iniciativa i ens han manifestat aspectes formals. Nosaltres continuem apostant per Compromís i no hi ha cap altre pla. Si cal tornar a fer una reunió constituent amb el consentiment d’Iniciativa la farem. Però per davant de qüestions formals que volem respectar està la determinació política i eixa la tenim. Si el problema és que ha de convocar l’Executiva de Compromís, la posició de la gent del Bloc és favorable, que ho conega tot el món això”.

Per a Morera el projecte de Compromís en els municipis valencians, “és un projecte sòlid, on es practica de forma molt activa la democràcia de base i el consens, i amb eixa democràcia de base i el consens de totes les parts, estem convençut que molt prompte tindrem un col·lectiu local de Compromís a Puçol molt potent, que farà una llista municipal molt potent i que serà una força de decisió i de govern en el proper ajuntament”.

Morera ha reconegut que els militants i simpatitzants de Compromís a Puçol, “reclamen a l’executiva nacional de Compromís solucions i eixes solucions passen deixant que s’expressen els actors en clau de democràcia local. La reunió celebrada el passat dijous vol que l’executiva nacional done pas a la constitució legal de l’agrupació i puc avançar que s’està treballant perquè això passe en poc de temps. I, tot i que per a fer la convocatòria és necessari el consentiment de totes les parts que formen la coalició, cal començar a valorar fets objectius en favor del conjunt”.

El dirigent de la coalició valencianista ha insistit en que Compromís, “tindrà el proper mes de maig candidatures molt potents, candidatures que portaran el canvi i l’esperança als municipis valencians perquè en les nostres candidatures comptarem amb dones i homes de gran valor, amb persones que estimen els seus pobles i el seu país i que van a treballar de valent per a recuperar les institucions valencianes, la democràcia, la decència en la política i va a treballar al màxim per a rescatar a les persones que estan en perill per culpa de les polítiques corruptes i austeriscites dels qui ens han governat. En Puçol, tindrem una gran llista, amb la millor gent i amb un col·lectiu fort i compromés, i en eixa línia estem treballant també des de l’executiva nacional”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.