AE-Agró reivindica la protecció de la Marjal del Puig amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides

482

marjal  del puigAmb motiu dels actes commemoratius del Dia Mundial de les Zones Humides, Acció Ecologista-Agró ha organitzat euna visita a la Marjal del Puig per a exigir la seua protecció. Segons els ecologistes, este aiguamoll es troba “amenaçat actualment pel Programa d'Actuació Integrada (PAI) Els Plans-Golfmar, un projecte impulsat per l'Ajuntament del Puig per a construir un camp de golf, un hotel de luxe i fins a 6.000 habitatges en este zona humida”.

A més, com ja van denunciar els ecologistes el mes passat, “este PAI no té cap cobertura legal”, així que AE-Agró ha sol·licitat a l'equip de Govern local la classificació dels terrenys que ocupa esta marjal com a sòl no urbanitzable d'especial protecció.

Salvem la marjal, en valencià i en xinés, era el lema de la pancarta amb la qual Acció Ecologista-Agró ha recorregut la Marjal del Puig, una zona humida on un inversor britànic afincat a la Xina aspira a desenvolupar el Programa d'Actuació Integrada (PAI) Els Plans-Golfmar. Segons han explicat els portaveus d'AE-Agró, “la situació legal d'este PAI és la mateixa que la del PAI Benicàssim-Golf (La Plana Alta, Castelló) i molt pareguda a la del PAI de la Marjal de Massamagrell (Horta Nord, València). I en estos dos precedents el Tribunal Suprem (TS) dictaminà la nul·litat dels plans urbanitzadors”.

Per a AE-Agró, “el PAI Els Plans-Golfmar manca per complet de cobertura legal, ja que vulnera l'ordenament jurídic estatal pel que respecta a la conservació de les zones humides”. Per este motiu, en desembre, l'organització ecologista va exigir a l'Ajuntament del Puig la classificació dels terrenys que ocupa este projecte com a sòl no urbanitzable d'especial protecció. A més a més, demanen que siguen protegits pel planejament municipal com a Zona d'Interés Natural i Turístic (NUPE), igual que ho està la part sud d'esta marjal i amb la qual connectaria.

Fins al moment AE-Agró no ha rebut “cap resposta per part del consistori ni tampoc de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient”, administració a qui els ecologistes també s'han adreçat per a exigir la protecció d'este aiguamoll. “Davant del silenci de les administracions implicades”, AE-Agró ha volgut aprofitar la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides per a reivindicar novament la protecció de la Marjal del Puig i advertir que, “en cas contrari, els responsables polítics, si continuen amb la seua actitud urbanitzadora, podrien incórrer en la comissió d'un delicte contra el medi ambient”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.