Moncada organitza les II Jornades de Portes Obertes al jaciment ibèric d’El Tòs Pelat

652

L’Ajuntament de Moncada, a través del Museu Arqueològic Municipal, ha organitzat per al pròxim dissabte 1 i diumenge 2 de desembre una sèrie d’activitats dins la celebració de les segones Jornades de Portes Obertes del Tòs Pelat.

Els veïns i veïnes que participen podran conéixer una petita part d’aquesta ciutat ibèrica que va estar habitada entre els segles VI i IV abans de Crist. Al jaciment es poden visitar dues cases i part del sistema defensiu que envoltava el poblat. Es tracta d’un espai cultural de l’Horta Nord de gran vàlua natural i paisatgística que forma part de la Ruta dels Ibers de València.

Les persones assistents també podran gaudir de tallers d’escriptura, ceràmica i numismàtica i divertir-se amb el photocall iber, així com de l’actuació en directe del grup Ovidi Twist, que interpretarà alguns temes en llengua ibera.

Les Jornades estan organitzades per l’Ajuntament de Moncada a través del Museu Arqueològic Municipal i compten amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura i Museu de Prehistòria de la Diputació de València.

Dissabte, 1 de desembre

19:00h Conferència: “Projecte bibliogràfic de col·lecció de Quaderns d’Història del Museu Arqueològic Municipal de Moncada” a càrrec de Josep Maria Burriel Alberich, director del Museu Arqueològic Municipal. Serà al Saló de Plens de l’Ajuntament de Moncada.

Diumenge, 2 de desembre

11:00h Passejada cap al Jaciment Ibèric del Tòs Pelat amb eixida a l’Ermita de Santa Bàrbara.

11:30h Visita-parada al camí ibèric dels Fornets.

12:00h Arribada al Jaciment i inici de les visites interactives a l’interior de les Cases ibèriques (1 i 3). Tallers infantils i juvenils: ceràmica, numismàtica, escriptura i photocall iber. Accés lliure.

12:30h Concert iber a càrrec dels Ovidi Twist

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.