Més de 600 signatures contra el tancament de l’Oficina de Promoció del Valencià

0
55
Bankia

La Plataforma ‘Signa per la Llengua’ ha presentat més de 600 signatures que s’han recollit en el periode d’un mes entre els veïns d’Alboraia en contra del tancament de la Oficina de Promoció de l’Ús del Valencià de l’Ajuntament com a conseqüència, expliquen, de la “política lingüística d’atac al valencià que s’està fent des del Consistori”.
La Plataforma, integrada pels tècnics municipals de les oficines de promoció del valencià, la Coordinadora de Dinamització Lingüística, Escola Valenciana, els sindicats CCOO-PV, UGT-PV i la Intersindical Valenciana, així como el PSPV, Bloc, Iniciativa del Poble Valencià, ERPV i EUPV, ha lliurat les signatures al registre d’entrada de l’Ajuntament.

En el document que acompanya les signatures s’especifiquen altres incompliments de la Lleis d’Ús i Ensenyament del Valencià, que acaba d’acomplir 26 anys, de les recomanacions de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i dels objectius que la pròpia Conselleria d’Educació marca respecte a la creació i dinamització d’Oficines de Promoció Lingüística.

‘Signa per la Llengua’ ha constatat que les circulars informatives, les convocatòries i les comunicacions per escrit als veïns, la propaganda institucional, les bases reguladores de concursos i llicències, les campanyes informatives institucionals, les notificacions personals, els decrets de l’Alcaldia i altres resolucions i acords, així com tota la cartelleria, es fan sistemàticament en castellà quasi exclusivament.

Segons explica la plataforma, la presentació de les signatures té per objectiu iniciar un procediment administratiu que obligue l’Ajuntament d’Alboraia a declarar si els fets de l’escrit són certs o contraris a drets. “Si l’Ajuntament d’Alboraia declarara que són certs automàticament s’hauria de restablir l’Oficina de Promoció de l’Ús del Valencià a la localitat, sinó ens veurem abocats a recórrer als tribunals”, expliquen els integrants de la plataforma.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here