Meliana recupera el Premi de Literatura Infantil després de huit anys

0
522

L’Institut Municipal de Cultura (IMC) ha recuperat el Premi de Literatura Infantil de Meliana que ara s’anomena PLIM. Després de huit anys d’interrupció, enguany ha celebrat l’edició que fa dèsset, que ha guanyat l’escriptora d’Alfafar Mercé Viana, amb una àmplia trajectòria amb més de 50 llibres de literatura publicats, molts d’ells de narrativa infantil i juvenil.

El títol de l’obra guanyadora ha sigut Ximena Ximeníssima, i el premi atorgat ha consistit en una escultura del símbol del premi, una rabossa elaborada en ferro per l’escultor local Paco Corell, una dotació en metàl·lic de 2.000 euros i l’edició del llibre a càrrec de l’IMC.

Per al president de l’entitat i regidor de Cultura, Pere Cano, “la recuperació d’este premi era un deute amb el poble de Meliana, especialment amb la gent menuda, i amb la literatura en valencià, ja que fins al 2007 el premi va estar molt ben valorat per la rellevància de les persones premiades i per la qualitat de les edicions, amb il·lustracions molt cuidades, tot conformant una col·lecció de referència”. De fet, durant una etapa important va comptar amb el suport de l’escriptor Enric Valor, qui va tindre una relació especial amb el municipi, on fins i tot va viure.

El regidor destaca que “ara, a més, hem volgut introduir un element nou que ha sigut obrir la participació també a la producció de poesia infantil en valencià, l’únic premi d’estes característiques en l’àmbit de la nostra llengua”. Tot i que, del total de les onze obres presentades, només una era en la modalitat de poesia, el responsable està convençut que “a mesura que es conega esta nova modalitat del premi, estem convençuts que les obres en poesía augmentaran. Així ho estem percebent ja”.

El premi es va lliurar tot just en la presentació del llibre guanyador de l’última edició, celebrada el 2007. En aquella ocasió, el guanyador fou l’escriptor alcoià Francesc Gisbert amb l’obra Bruixes de família. Ara, ell, juntament amb les escriptores Fina Girbés i Maria Jesús Bolta -esta última de Meliana-, han conformat el jurat del premi. El llibre, editat per l’IMC, ha sigut il·lustrat per l’artista Julio Antonio Blasco, Sr. López, amb una trajectòria important com a il·lustrador. Precisament, és l’autor del cartell d’enguany de la 52a Fira del Llibre de València. Julio Blasco també ha estat vinculat al municipi, on va treballar durant anys i on va conéixer este premi.

L’acte de lliurament va comptar amb l’ambientació a càrrec de l’Escola Municipal de Dansa, que va recrear diverses escenes de bruixes, fades i donyets amb coreografies dels mestres de l’escola Henar Fuentetaja i Miguel Tornero, de la Compañía Improvisada.

A més, la vesprada, i com a preàmbul de tot el que vindria després, es va iniciar amb l’espectacle de teatre de carrer Corral Kaos de la companyia Scura Splats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here