Meliana planteja dos propostes a la Generalitat per al pas inferior de vianants en la línia 3 del metro

976

L'ajuntament de Meliana ha confirmat a la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori les dos soluciones que s’ajusten al pla general d’ordenació urbana per al pas inferior de vianants en la línia 3 del metro, que connectaria els carrers València i Sor Isabel de Villena.

Les solucions ja han sigut remeses a la Conselleria perquè prosseguisquen els treballs de redacció del projecte constructiu dins del contracte 'redacció del projecte de construcció per a fer permeable el ferrocarril. Pas de vianants a diferent nivell a l’entorn de l’estació d’FGV de Meliana'.

Com explica l’alcalde i responsable d’Urbanisme, Josep Riera, “l’Ajuntament i la Generalitat anem fent passos decidits per a donar resposta a una reivindicació històrica dels veïns i de les veïnes de Meliana, que reivindiquen una millor accessibilitat entre les dos parts del nucli urbà separades per la via del metro”.

Les dos solucions contemplen la ubicació d’escales i ascensors i, a més, una d’elles també inclou rampes. Les propostes s’integren en l’entorn urbanístic i garanteixen l’accessibilitat i la seguretat. La ubicació del pas inferior permetrà una ràpida i fàcil comunicació dels vianants del barri de la Serra amb el centre urbà, i a l’inrevés.

Aquest projecte, com destaca l’alcalde, “s’inclou en una planificació de diferents actuacions a la zona per a millorar l’entorn urbà, la mobilitat, la seguretat viària i l’accessibilitat”. Així, l’Ajuntament ja està executant a càrrec seu les obres de prolongació del carrer València fins al pas a nivell de l’estació i, en breu, s’iniciaran les obres de reurbanització del carrer Juli Benlloch. A més de la ubicació d’un pàrquing dissuasiu al carrer Sor Isabel de Villena.

D’una altra banda, la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori pot continuar la redacció del projecte del pas inferior. També està a punt de licitar les obres de construcció de la rotonda de la CV-300, d’accés a Meliana i Foios, ubicada al final del carrer Juli Benlloch mateix.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.