Meliana inicia els treballs d’adequació dels seus horts socials

1143

L’Ajuntament de Meliana ha iniciat els treballs d’adequació dels seus horts socials que tenen un marcat ús social al que podran accedir persones amb una renda baixa, en risc d’exclusió o entitats i associacions de l’àmbit social.

horts-socials-meliana

Dins de l’actuació, està contemplat el trasllat a la dita parcel·la dels hivernacles del taller de jardineria per a persones amb diversitat funcional que funciona al municipi des de fa més de vint anys.

L’ajuntamnet també manté contactes amb l’IES la Garrigosa per tal d’establir la col·laboració amb el curs de formació professional de jardineria i agricultura del centre, i amb els diferents col·legis d’infantil i primària del poble.

El projecte també inclou, al voltant dels hivernacles, una zona de servicis comuns amb un magatzem, lavabos i un dipòsit d’aigua. Hi haurà un aparcament de 25 places en una altra parcel·la annexa de 858 m2 que ja estava formigonada i de recuperació difícil per a l’agricultura. També preveu un parc caní, ja que la parcel·la abandonada era utilitzada pel veïnat amb esta finalitat, en tractar-se d’una zona periurbana. El cost total del projecte superarà els 60.000 €.

La regidora d’Agricultura de Meliana, Amparo Martí, explica que “ja s’han fet les gestions per a recuperar el dret de reg de la Reial Séquia de Montcada, s’han fet les actuacions necessàries a la séquia i al partidor d’aigua, i s’han distribuit les canalitzacions de reg per la parcel·la per tal de poder delimitar fins a 40 horts d’un màxim de 40 m2”. Ara, es porcedirà al tancat de la parcel·la.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.