Meliana critica que el Ministeri no tinga en compte el projecte de la UPV del traçat de l’AVE València-Castelló

773

La primera reunió informativa organitzada per l'Ajuntament de Meliana per a tractar l'estudi d'alternatives del traçat d'alta velocitat ferroviària València-Castelló s va celebrar al nucli de Roca, un dels punts més afectats pel traçat que el Ministeri proposa pel litoral.

Impacte AVE Horta Nord Roca-CuiperLa reunió, presidida pels alcaldes de Meliana i Foios, Josep Riera i Sergi Ruiz, va comptar amb les explicacions del tècnic d'administració general i de l'arquitecta de l'Ajuntament de Meliana, José Vicente Orts i Cristina Alonso.

En aquesta primera sessió, s'han plantejat els antecedents, de fa ja 20 anys, i els canvis des del projecte anterior del 2010; les alternatives presentades ara pel Ministeri en el nou estudi; la situació de l'alternativa plantejada al seu dia pels ajuntaments amb el traçat pel by-pass; els terminis d'informació pública i de presentació d'al·legacions i el marge de maniobra.

L’alcalde de Meliana, Josep Riera ha ressaltat que “no ens ha semblat gens correcte el tractament que el Ministeri ha fet del projecte elaborat amb detall i amb arguments molt sòlids per part de la Universitat Politècnica de València. Entenem que el Ministeri l’hauria d’haver estudiat i presentat entre les alternatives a valorar. Així, no renunciem a incorporar-lo entre les al·legacions perquè es valore com correspon”.

Per a Riera “és fonamental, necessari i innegociable que qualsevol traçat de qualsevol infraestructura d’aquestes característiques respecte la protecció vigent de l'horta i garantisca el menor impacte ambiental i la menor afecció al territori”.

Per això, Riera explica que des de l'Ajuntament s'està treballant ja per tal d'assolir com més consens millor i les reunions informatives se succeiran en les pròximes setmanes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.