Mara Aranda presenta ‘Sephardic Legacy’ en l’Auditori de Torrent

450

01.torrent.maraarandaL’Auditori de Torrent acollirà aquest divendres 28 de març un concert de Mara Aranda  que forma part del Circuit de Música Valenciana impulsat per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb CulturArts.

Acompanyada pels seus músics habituals, Mara Aranda presentarà el disc Sephardic Legacy (Bureo músiques, 2013), un treball en què l’artista valenciana recupera les cançons de la tradició jueva que la tradició ens la deixat.

Mara Aranda porta molts anys investigant, interpretant i difonent la música antiga, especialment la de tradició jueva. A través del seu treball, l’artista valenciana acosta al públic el repertori de les comunitats jueves que van ser obligades a abandonar les seues llars per a instal·lar-se en dos amples zones geogràfiques de la Mediterrània: Grècia, Turquia, Bulgària i antiga Iugoslàvia) i el nord d’Àfrica (Marroc, Tunísia, i Argèlia).

Les cançons que interpretarà aborden diferents aspectes de la cultura sefardita: cançons que celebren naixements, noces o festejos, així com cants que ploren la pèrdua d’éssers estimats o celebren rites funeraris.

Mara Aranda és una de les creadores més inquietes i dinàmiques de l’escena musical valenciana. En els seus més de 20 anys de trajectòria, ha actuat en centenars d’escenaris arreu el món,   i ha publicat una vintena de discos. Els seus projectes musicals basats en investigacions i estudis de les músiques i les cultures tradicionals dels països de la conca mediterrània, de l’est d’Europa i del Pròxim Orient, han fet d’ella una de les grans Dames del Mediterrani, ambaixadora de les seus cultures i tradicions seculars.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.