Manises i Godella també recorren la sentència del macrocentre comercial Intu Mediterrani

632

Tal i com va fer ahir la Generalitat, els ajuntaments de Godella i Manises han presentat un recurs davant del Tribunal de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) contra la sentència que obria les portes a la construcció del macrocentre comercial Intu Mediterrani en el paratge natural de Les Moles, a Paterna. Entre els arguments presentats pels dos consistoris es considera que la resolució vulnera la legislació sobre avaluació ambiental (Llei 9/2006, de 28 d’abril).

En la mateixa sentència es cita la llei d‘avaluació ambiental que disposa que l’òrgan promotor ha d’identificar, descriure i avaluar els possibles efectes significatius sobre el medi ambient que puguen derivar-se del pla, entre ells l’alternativa zero, és a dir, la no realització del programa o pla urbanístic. Una situació que els recurrents consideren que no s’ha dut a terme per part dels promotors de l’obra. Manises i Godella entenen que s’està privant l’Administració, com a òrgan ambiental, a que es pronuncie sobre la idoneïtat del macrocentre comercial.

Des que es presentà el projecte d’Intu Mediterráneo -sobre el pulmó verd de l’àrea metropolitana de València- Godella i Manises s’han mostrat contraris a l’actuació. “El macroprojecte danyarà el comerç local del nostre municipi i de les localitats veïnes. Hem de defendre l’economia de proximitat, la que beneficia directament els nostres ciutadans”, explicà Jesús Borràs, alcalde de Manises. Per la seua banda, Eva Sanchis, alcaldessa de Godella, ha recordat que la comarca “està col·lapsada per la quantitat de centres comercials que existeixen. Una situació que contrasta amb la necessitat de preservar els pocs paratges verds i boscosos que tenim, com és el cas de Les Moles”.

Els dos alcaldes de Compromís han explicat que l’escrit de preparació al recurs de cassació es va presentar el passat dimarts 21 de gener.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.