La Mancomunitat de l’Horta Sud demana a la Diputació suport en els plans de Mobilitat Sostenible

3 lecturas

La diputada de Mancomunitats, Dolors Gimeno, acompanyada per la vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó, s'ha reunit a la seu de la Mancomunitat de l'Horta Sud, a Torrent, amb la presidenta de l'entitat i alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, la vicepresidenta i alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el vicepresident i alcalde de Sedaví, José Cabanes, per a conéixer de primera mà en quines línies de treball està desenvolupant la seua labor l'ens supramunicipal.

Dolor Gimeno i Maria Josep Amigó amb els representants de la Mancomunitat Horta SudLa diputada provincial de Mancomunitats, Dolors Gimeno, ha explicat que la visita "representa seguir en la ronda de contactes que estem fent amb totes les mancomunitats per conéixer les seues necessitats, explicar la nova normativa sobre mancomunitats i analitzar possibles col·laboracions".

La presidenta de la Mancomunitat, Eva Sanz, ha posat damunt la taula la necessitat comuna de millorar la connexió entre els pobles de la comarca i estudiar la possibilitat de mancomunar serveis de mobilitat sostenible i planificar rutes entre els pobles.

Per la seua part, la vicepresidenta de la Mancomunitat, Isabel Martín, ha incidit en la necessitat d’encetar projectes comarcals per marcar línies estratègiques d'emergència climàtica i l'oportunitat d'abordar-les de manera mancomunada, començant per la mobilitat però també pel tractament d’aigües. El vicepresident José Cabanes ha informat sobre l'inici de la comissió de projectes europeus i la conveniència d'estudiar els potencials turístics de la comarca.

Tant la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, com la diputada, Dolors Gimeno, responsables de les àrees provincials de Medi Ambient i Mobilitat Sostenible respectivament, han informat sobre el pla REACCIONA, la nova línea d’ajudes a municipis i mancomunitats per l'emergència climàtica, que recollirà subvencions per a la mitigació, l'adaptació i l'educació climàtica dels municipis, amb ajudes per a la redacció de plans directors de mobilitat intermunicipals.

Finalment, la Mancomunitat, ha posat damunt la taula la necessitat d'ampliació de les instal·lacions de l’ens per donar un millor servei a la ciutadania.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí