La Mancomunitat de l'Horta Sud col·labora amb el certamen literari 'La Rosa de Paper'

752

La Mancomunitat de l'Horta Sud col·labora un any més amb el certamen literari 'La Rosa de Paper'. Els interessats poden enviar les seues creacions literàries abans del 11 d’abril.

La Rosa de Paper-Mancomunitat‘La Rosa de Paper’ està dirigit a alumnes d’infantil, primària, ESO, batxillerats, cicles formatius, universitaris, d’escoles d’adults, d’universitats dels majors i d’universitats populars que estudien en centres educatius de la Comunitat Valenciana.

L’any 2000 es publicà el primer llibre 'la Rosa de Paper', que recollia els treballs guanyadors en les tres convocatòries del certamen. Amb aquest llibre s’enceta el vell projecte de tindre una col·lecció literària 'So de lletres'. Florida assumia la convocatòria i l’organització dels premis literaris amb el compromís de publicar anualment els treballs guanyadors. El projecte va creixent i compta amb el patrocini de Caixa Popular i la col·laboració de la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud i d’Abacus.

El nom d’estos premis naix de la 'Cançó de la Rosa de Paper', un poema d’un dels poetes valencians més importants, Vicent Andrés Estellés. 'La Rosa de Paper' fa referència a la paraula amagada i secreta, a les publicacions que creixien i circulaven amagades en el temps de la dictadura i, per això, “La Rosa de Paper” està feta amb pètals de llibertat. La idea de donar aquest nom a un premi literari va nàixer ja fa uns quants anys, quant des del departament de llengües de Florida i des de l’antic Servei de Publicacions es va decidir crear uns premis per incitar els estudiants cap a la producció literària.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.