L’Institut de Conservació i Restauració de Béns Culturals recuperarà el mural original de la torre del Castell

0
130
Bankia

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca ha anunciat al seu Butlletí d’Informació Municipal que en breu signarà un conveni amb l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals per tal de recuperar el mural original, que s’amaga darrere de diferents capes de pintura, de l’oratori de la torre del Palau de la Sensoria, més conegut com el Castell i que data del segle XIV.
“La iniciativa suposarà l’eliminació de la capa d’algeps que oculta la decoració vegetal en tons blaus i verds amb l’aplicació de mètodes químics. En segon lloc, es procedirà a consolidar la capa pictòrica i, per últim, es recuperaran aquelles zones que hagen perdut el cromatisme”, expliquen des de l’Ajuntament.

L’actuació té un pressupost de 30.600 euros, segons estimaren desde l’Institut. Gràcies a un acord amb la Conselleria de Cultura, de qui depén està institució, el Consistori només haurà d’aportar la bastida per tal de permetre als tècnics accedir a la part superior de la paret i també aportarà dos tècnics de belles arts becats amb la col•laboració de la Diputació de València.

Així, l’Institut aumirà els estudis científics, la direcció tècnica dels treballs i els materials necessaris per a recuperar la pintura de l’oratori del Castell.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here