L'ex alcalde Antoni Asunción tindrà un carrer a Manises amb el seu nom

6 lecturas

antoni-asuncion-ld-6Manises retolarà un carrer amb el nom de l'ex alcalde Antoni Asunción que va morir fa unes setmanes per tal de rendir-li homenatge.

Antoni Asunción Hernández va nàixer a Manises l'any 1951. Va iniciar la seua carrera política quan a l'any 1979 va arribar a ser alcalde de Manises, i ser un referent important a la ciutat. Va ser reelegit en les eleccions de 1983, però va deixar el càrrec d'alcalde per accedir a la Presidència de la Diputació Provincial de València, on va aplicar les seues idees sobre l'optimització, racionalització i eficiència de les despeses fins a 1988.

L'any 1988 va ser nomenat director general d'Institucions Penitenciàries, Direcció que després es transformà en Secretaria General i més tard, en Secretaria d'Estat. Durant aquesta etapa es va crear el pla d'amortització i creació de centres penitenciaris, encara vigent, que va donar lloc al naixement de la Societat Estatal d'Infraestructures i Equipaments Penitenciaris.

L'any 1993 fou nomenat ministre d'Interior per Felipe González, president del Govern en aquella legislatura, càrrec del qual va dimitir després de la fugida de l'exdirector de la Guàrdia Civil, Luis Roldán, el 5 de maig de 1994.

Va ser diputat de les Corts Generals durant la legislatura 1993-1996 i va ocupar un escany en les Corts Valencianes des del 13 de juny fins el 20 de setembre de 1999, després d'haver-se presentat com a candidat a la Presidència de la Generalitat Valenciana. L'any 1999 va decidir retirar-se de la primera línia política i tornar a l'empresa privada.

Per tot això, els quatre partits que conformen l'equip de govern municipal de la ciutat de Manises (APM-Compromís, PSOE, Sí Se Puede i EU) presentaran una moció al proper plenari, amb l'objectiu de rendir homenatge a Antoni Asunción Hernández.

La proposta que es presentarà pretén que s’aprove que aquest polític maniser tinga un carrer amb el seu nom a Manises, la seua ciutat natal. Durant el plenari del mes de març, que se celebrarà el dimarts 5 d'abril, l'equip de govern exposarà aquesta iniciativa amb la finalitat de que la resta de grups polítics de l'Ajuntament de Manises aproven per unanimitat la moció.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí