L’espectacle ‘Festa Major’ posa hores de musica, humor i tradició a les festes de Silla

0
131

festa major 1Divendres a la nit, molts veïns de Silla es van apropar a la plaça per gaudir de l’espectacle Festa Major. Una actuació teatral en què actors de la popular sèrie televisiva L’Alqueria Blanca van recuperar els costums de la vida en els pobles i la música tradicional.

L’actuació de Carmen Juan, Noelia Zanón, Manolo Maestro, Juansa Lloret, Maria Josep Peris i Paco Sarro van donar vida a un musical que ja ha recorregut diversos pobles de la Comunitat i que conta les coses que passen als pobles, els seus costums i la seua vida. Dues hores d’espectacle optimista que va fer somriure i gaudir molts sillers i silleres la nit del divendres.

Ha sigut com va afirmar el seu director, “un musical costumista, amb molt d’humor, que realitza una aposta per la nostra cultura i que ha estat inspirat en els grans espectacles de Broadway però a la valenciana”. L’alcalde, Serafín Simeón, la regidora de festes, Amada Garrido, el regidor d’Educació, Alfonso Benaches, la regidora de Salut Pública, Pilar Bermell, la regidora de Joventut, Visi Carrion, i el regidor d’Esports, Marcos Zaragozá, no es van voler perdre aquesta actuació.

La història es va ambientar un any després de la gran riuada, el 1958. Ocorre en un poble, cada vegada un, segons el lloc en què es represente la funció, i arranca amb la tornada al seu poble natal d’una dona que anys arrere es va enamorar d’un home casat i se’n va anar a Cuba, on s’ha convertit en una famosa artista.

A través de 23 cançons, algunes molt conegudes en la tradició valenciana i altres inspirades en aquesta però compostes per a l’ocasió, es van mesclant les històries que passen el poble. Aquest musical rendeix, així, homenatge a grups valencians de tota la vida com Carraixet i rescata, de manera renovada i moderna, la musicalitat del valencià.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.