León lamenta l’ús polític de la contractació a Massamagrell del portal de promoció de comerços en valencià

915

Després de la notícia sobre les queixes del PP a la contractació municipal d'una web on soles en publiciten comerços que atenen en valencià, la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Massamagrell, Sabrina León, ha lamentat l'ús polític de la contractació del portal, ja que la idea és promoure actuacions per dinamitzar l'activitat comercial i potenciar un consum de proximitat.

Per a León, “si per alguns qualsevol acció, dins de l'absoluta normalitat i perfectament comprensible, és susceptible de convertir-se en arma per atacar el valencià i aquelles que la defensem tergiversant l'essència del treball que es realitza des de la Regidoria de Comerç, potser haurien de fer-s'ho mirar seriosament i deixar a cadascú fer la seua faena”.

La regidora ha afirmat que la campanya ‘Troballengua’ té com a objectiu buscar als professionals que poden atendre als seus clients en valencià i difondre'ls a través d'una web. “Aquesta és un espai on els valencians podem trobar comerços amb els quals es poden expressar naturalment en valencià. La seua finalitat és potenciar l'ús del valencià i facilitar que siga, per defecte, la llengua habitual dels valencianoparlants”.

Segons explica l'edil de Comerç, “igual que existeixen portals que aglutinen les empreses amb certificacions de qualitat ambiental, restaurants que ofereixen producte local o tendes de fruites i verdures amb certificació ecològica, Troballengua difon la capacitat dels comerços per atendre a clients que parlen valencià”.

Sobre el tema de les errades, León ha explicat també que “encara que hui en dia en la pàgina hi han algunes errades fruit de l'actualització de les dades, ja s'ha contactat en l'empresa per a solucionar-ho”.

León explica que des que va assumir el carrer s'han posat en marxa iniciatives com 'Tasta'm' (Ruta de la Tapa), el Pla de Formació Comercial, la Fira del Comerç o ‘Llums de Nadal’ per “facilitar l'activitat als xicotets comerciants i contribuir a la fidelització de clients potencials. La ciutadania ha de conéixer i valorar el gran esforç emprenedor dels nombrosos establiments del poble. Així com tot allò que ens poden oferir i els distingeix de les grans superfícies, aportant valor al seu treball diari”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.