Las Naves instal·la a València 71 bancs de material cent per cent reciclat

665

La Regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, a través de Las Naves i del projecte pilot Life Future, que facilita que les licitacions per a la compra de mobiliari urbà es realitzen amb criteris mediambientals i sostenibles, ha instal·lat 71 nous bancs en diferents punts de València que, a més, disposen d’un codi QR per donar a conéixer el projecte esmentat a la ciutadania.

València participa, a través de Las Naves, en este projecte –emmarcat en el programa LIFE de la UE– juntament amb l’Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas, la Universitat Jaume I de Castelló, el Centre Tecnològic del Joguet AIJU i els socis europeus ACR+ (Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la Gestió Sostenible dels Recursos) i l’Ajuntament de Koprivnica (Croàcia).

A través de Life Future i de la ferramenta GUF TOOL, creada expressament en el projecte, es facilita al consistori valencià que puga triar en les seues licitacions aquelles ofertes de compra de mobiliari urbà que complixen criteris mediambientalment sostenibles. Està adreçada als responsables de compres d’este mobiliari, als quals guia durant el procés de licitació, des de la generació dels requisits ambientals que han d’incloure en els seus plecs de condicions fins a l’avaluació ambiental comparativa entre els diferents productes per a aconseguir una compra pública verda.

Els 71 bancs instal·lats complixen estos criteris. Han estat realitzats amb material 100 % reciclat, i pretenen ser una primera compra pública verda pilot que incentive altres processos de compra de l’Ajuntament.

El regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Berto Jaramillo, ha destacat que la ferramenta GUF TOOL, ideada en el projecte, «ens permet que els processos de licitació de l’Ajuntament complisquen amb la sostenibilitat i la transparència que tenim com a prioritat. Les empreses s’han animat a complir els criteris sostenibles exigits i volem que estos siguen un model per a instal·lar-se de manera definitiva; que la ferramenta tinga un ús intensiu en tota l’Administració municipal».

La compra pública verda permet, tal com recorda Jaramillo, «la reducció del consum d’energia, del volum de residus generats, de contaminació... El projecte Life Future atén la necessitat de compra pública de productes respectuosos amb el medi ambient i impulsa la seua competitivitat a través de l’ecoinnovació. A més, ens permet el foment de l’economia local, incentivant les empreses de proximitat a treballar amb estos criteris i potenciant des de l’Administració pública un transport més net i pròxim», ha assenyalat.

El projecte acabarà el pròxim mes desembre de 2018, però abans s’elaborarà una guia de compra verda que s’incorporarà als processos d’adquisició de mobiliari urbà dels consistoris. Esta ferramenta estarà a l’abast tant de les administracions públiques encarregades de realitzar estes compres com dels seus proveïdors.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.