L’Ajuntament de Meliana invertirà més de 600.000 euros en la rehabilitació del Palauet de Nolla

49 lecturas

L’Ajuntament de Meliana té programada una important actuació en el projecte de rehabilitació del Palauet de Nolla, edifici emblemàtic del municipi recollit com a Bé de Rellevància Local en el Pla d’Actuació Territorial de l’Horta. Este edifici, que forma conjunt arquitectònic i patrimonial amb l’antiga fàbrica de mosaics Nolla, és de titularitat municipal i té un valor molt important pel que fa al patrimoni industrial vinculat a este paviment ceràmic que va tindre una projecció internacional a final del s. XIX i la primera meitat del s. XX.

Com explica l’alcalde de Meliana i responsable d’Urbanisme, Josep Riera, “serà l’actuació més important que s’ha fet mai en el patrimoni de Meliana, que inclou una intervenció en diferents elements de l’edifici amb la finalitat que, quan finalitze, comence a tindre un ús públic, tot i que la rehabilitació encara haurà de continuar amb fases posteriors”.

L’actuació preveu intervencions estructurals de l’edifici, concretament, en el forjat sud de la cambra i tot el forjat de la primera planta. Alhora, s’intervindrà en els mosaics de la primera planta. També hi ha actuacions previstes a les façanes i pel que fa a la fusteria. Estes actuacions serviran, a més, per a eliminar la sensació d’abandó que actualment presenta l’edifici des de fora quan, en realitat, ja s’hi han fet diverses actuacions de consolidació de l’edifici.

A més, serà important l’actuació a la zona sud de la planta baixa. El total de la inversió prevista és de 610.000 euros sobre el projecte que l’Ajuntament ja va encomanar a final del 2017. Com destaca el màxim responsable, “la intervenció serà possible gràcies al finançament europeu, amb 252.000 euros de fons Feder subvencionats dins del programa de rehabilitació de patrimoni impulsat per Presidència de la Generalitat Valenciana”.

El dit programa vincula l’Ajuntament al fet que, en finalitzar, l’edifici ja tinga un ús públic, siga visitable i tinga una projecció turística, elements que es recullen en el projecte. Com recorda Riera, “estos objectius coincidixen amb els que l’Ajuntament de Meliana va fixar en el document EDUSI, l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, elaborada conjuntament amb els ajuntaments de Foios i Albalat dels Sorells i anomenat ViuHo, un document de referència per a l’Ajuntament pel que fa a la planificació de la gestió”.

En este cas concret, pel que fa als objectius europeus estratègics núm. 6 (OTE.6), de protecció, foment i desenvolupament del patrimoni cultural de les àrees urbanes; i el núm. 3 (OTE.3), de suport a la creació i l’ampliació de capacitats avançades per al desenvolupament de productes i serveis, en este cas vinculats al turisme.

L’Ajuntament de Meliana aportarà la resta de la inversió amb recursos propis i amb altres subvencions que, amb esta finalitat, puga rebre d’altres administracions. Està previst iniciar en breu la licitació de les obres, que s’allargaran quasi un any.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí