La Societat Musical Santa Cecília de Chelva guanya el IV Certamen de Bandes ‘Vila de Catarroja’

8 lecturas

El diumenge 28 d’octubre Catarroja celebrava el seu particular homenatge a la música amb el IV Certamen de Bandes ‘Vila de Catarroja’, un esdeveniment que, any rere any, ha anat creixent i assolint un important prestigi.

Enguany, les bandes que es debatien el primer premi eren la Banda Municipal Olcadia d’Ocaña, el Centre Musical Paternense i la Societat Musical Santa Cecilia de Chelva. Última en actuar al certamen, tanmateix, l’agrupació de Chelva va aconseguir proclamar-se guanyadora i fer-se amb un primer premi de 6.000 euros.

Per darrere, el Centre Musical Paternense, que va guanyar 3.500 euros. Menys sort va tindre la Banda Municipal Olcadia d’Ocaña, que va quedar en tercera posició. Última, però igualment premiada, amb 2.000 euros en este cas.

La jornada arrancava a les 10.30 amb la desfilada de les bandes d’Ocaña i Paterna, prèvia a l’actuació al Teatre Auditori de Catarroja. Cap a les 11.30 començava el recital al TAC. Primer, les agrupacions havien d’interpretar un pasdoble de lliure elecció, a mode de prova acústica, no puntuable. A continuació, s’interpretava l’obra obligada, en esta edició, Mare Nostrum de Miguel Asins, esta sí, puntuable. Per últim, les agrupacions tocaven una obra de lliure elecció, també puntuable pel jurat.

De vesprada, va ser la banda guanyadora, la Societat Musical Santa Cecilia de Chelva, qui va prendre el relleu. Amb la mateixa dinàmica que al matí, a les 16.30 començà la desfilada i a les 17.30 el concert al TAC.

Tanmateix, l’actuació de l’agrupació de Chelva no va ser l’única de la vesprada. La Societat Musical La Unió de Catarroja, com a banda convidada, va ser l’encarregada de tancar l’acte. A més, a banda de servir de cloenda, el recital va esdevenir també el debut de Natalia Montañés com a nova directora de La Unió.

D’altra banda, com a novetat, amb motiu de la celebració del certamen, l’Ajuntament de Catarroja publicarà un pasdoble inèdit d’un compositor catarrogí, iniciativa que a partir d’ara vol portar-se a terme cada any. Enguany, es recuperarà el pasdoble El Empastre de Pascual Peris.

Per a l’alcalde de Catarroja i regidor de Cultura, Jesús Monzó, “cal donar suport a les bandes de música, que són part molt important de la cultura valenciana”. A més, amb el certamen es pretén “valorar la qualitat musical dels compositors catarrogins i donar a conéixer la seua obra”, segons Monzó.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí