La Pobla de Farnals presenta una programació estable de contacontes per adults

15 lecturas

La Biblioteca de la Pobla de Farnals desenvolupa activitats dirigides al foment de la lectura per a persones adultes a través d’un Cicle de Contacontes. La d'enguany és la segona edició del programa i ja han passat per la biblioteca narradors de la talla de Ana Griott, Eugenia Manzanera, Félix Albo, Estrella Ortiz, Sherezade Bardají o Tània Muñoz. L'última sessió tingué lloc el passat 9 de febrer amb la visita de Pablo Albo, qui va portar el seu espectacle Cuentos poco edificantes que va a omplir per complet la sala de la biblioteca.

Amb esta iniciativa es proposen quatre sessions anuals y des de la biblioteca es destaca el caràcter estable del cicle, fet pot comú en esta classe d'espectacles, ja que en la gran majoria dels casos, es presenten puntualment durant festivals, però no al llarg de tot l'any.

La iniciativa va nàixer amb l'objectiu d'oferir activitats a la biblioteca de foment de la lectura, no només per a infants i esta activitat se complementa amb el Club de Lectura. D'una banda, s'aconseguix donar a conéixer contes per a persones adultes i d'altra es transmet el plaer d'escoltar històries narrades i dramatitzades per part de professionals.

La temàtica de les històries, així com l'estil de les intervencions, són molt variades i depenen de la persona encarregada de l'espectacle. Així, hi ha hagut sessions poètiques, humorístiques o folklòriques; de vegades, han consistit simplement en una persona narrant una història però, d'altres, s'han afegit altres elements com poden ser ombres xineses.

L'entrada és gratuïta i lliure fins a completar aforament. Amb l'objectiu de compatibilitzar l'oci de les persones adultes i la família, es projecten pel·lícules per a xiquets i xiquetes a partir de 7 anys al mateix temps que es desenvolupa el contacontes.

La pròxima sessió tindrà lloc al mes d'abril durant la Jornada de Portes Obertes i es tractarà, com l'any passat, d'una edició especial amb diversos contacontes. Com que la temàtica d'enguany és la il·lustració dels llibres, el espectacle d’adults donarà un gir inesperat i ens farà reflexionar al voltant de si “una imatge val més que mil paraules” amb l’actuació En la lengua floja a càrrec de la Companyia PAI.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí