La Pobla de Farnals fa efectives les Ajudes Covid Municipals i les del Pla Resistir

416

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals ha fet efectiu, recentment, el pagament de les Ajudes Covid Municipals de l’any, un Pla especial que pretén donar suport a l’activitat econòmica d’autònoms i pymes de la localitat que han estat afectades per la crisi sanitària. En total s’han destinat vora 70.000 euros, que s’han repartit entre 55 professionals i empreses, amb dotacions màximes de 1.500 euros.

Ajuntament de La Pobla de Farnals

Una empresa externa ha sigut l’encarregada de realitzar el servei de tramitació. “El volum de treball ha fet impossible que el personal administratiu de l’Ajuntament poguera assumir aquesta tasca”, ha explicat la regidora d’Economia i Hisenda, Maria Carme Benlloch, qui ha assegurat que tot el procés ha comptat “amb el vist i plau dels nostres tècnics especialitzats”.

“Hem considerat de vital importància fer la nostra aportació per tal d’ajudar a tots els professionals i les xicotetes i mitjanes empreses del nostre poble que han patit les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària”, ha explicat la regidora, qui ha afegit que des del Consistori “es continuarà treballant al costat dels nostres professionals, escoltant-los i intentant sempre atendre a les seues necessitats, i més en moments complicats com els que vivim”.

Aquestes ajudes es sumen a les Ajudes Parèntesi (Pla Resistir), posades en marxa per la Generalitat Valenciana i que pretenen també ajudar econòmicament els sectors més afectats per les restriccions sanitàries i que s’han vist obligats a tancar negocis, a reduir els horaris d’obertura o a limitar l’activitat, amb les pèrdues econòmiques que això ha ocasionat. En el cas de La Pobla de Farnals, l’import global de l’ajuda és de 307.770 euros, cofinançats en tres parts: el 62, 5% per la Generalitat Valenciana, el 22,5% per la Diputació de València i el 15% per fons municipals.

“Ja em començat a abonar algunes de les sol·licituds de la primera remesa, i queden expedients per resoldre que s’aniran efectuant per resolucions de Junta de Govern”, ha explicat l’alcalde de la Pobla, Enric Palanca. La tramitació d’aquestes ajudes també s’ha realitzat de manera externa, amb la revisió dels tècnics municipals. “En el cas que hi haja romanent d’aquestes Ajudes Parèntesi, es farà una segona convocatòria, però de moment continuem resolent totes les sol·licituds ja presentades”, ha conclòs l’alcalde. 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.