La Pobla de Farnals aposta per l’impuls de la cultura

394

La programació cultural de La Pobla de Farnals té durant l’estiu múltiples esdeveniments que continuaran amb un reforçament de les activitats en reprendre el curs al setembre. L’Ajuntament ha modificat el pressupost del departament per la necessitat d’eixamplar l’accés a la cultura per a tota la població i per donar suport al sector artístic, que ha patit especialment les restriccions sanitàries en quedar suspeses les convocatòries habituals. L’alcalde de la localitat, Enric Palanca, ha explicat que la programació “no pararà durant tot el 2020, més enllà de la campanya estival. Les paraules de recolzament al sector cultural han de vindre acompanyades per accions efectives que revitalitzen el món dels espectacles”.

Cartell de l’esdeveniment.

Durant els mesos de juliol i d’agost, cada dijous la platja té una oferta cultural oberta a través de la Fira d’Estiu. La iniciativa presenta diversitat de propostes unides per la seguretat i les precaucions sanitàries per a un públic ampli, familiar. En eixe sentit, la regidora de Cultura, Dolors Fontestad, explica com el nombre d’espectadors ha augmentat en cada convocatòria: “Començàrem amb unes 150 persones assistents i ara ja estem sobre les 300. La gent té ganes d’eixir i veu que es respecten les mesures de prevenció, per això guanya confiança i se supera la por. El públic és més transversal, agraeixen l’oportunitat de gaudir dels espectacles en el carrer, i tots volem tastar la normalitat”.

D’altra banda, el cap de setmana del 25 i 26 de juliol celebràrem la cinquena edició del Festival d’Arts Escèniques ‘Artalamar’. A pesar de les dificultats provocades per l’alarma sanitària i el confinament durant la primavera, la regidora de Cultura afirma estar “contenta amb el resultat. Des de la incertesa de no saber si podríem o no dur-lo endavant, finalment el férem. I hem tingut més gent de l’esperada. És important no haver perdut l’oportunitat d’afermar la tradició d’un festival de teatre en La Pobla de Farnals”.

El municipi, que ha treballat per recuperar el carrer per a la celebració de la cultura durant els últims mesos, a partir d’ara, en base a l’experiència superada i vista la resposta positiva del públic, ha decidit impulsar noves propostes una vegada passen les vacances. “A la tornada de l’estiu mostrarem la implicació amb la cultura amb noves ofertes en el poble. Volem enllaçar el model de la Fira d’Estiu amb una programació contínua. Mentre l’oratge ho permeta, seguirem proposant activitats en el carrer, i més avant buscarem espais més arrecerats. Ara treballem per a completar-ne la iniciativa i poder oferir dos o tres activitats cada mes”, detalla Fontestad. Al remat, l’impuls a la cultura en La Pobla de Farnals continua sembrant les possibilitats de gaudir d’una oferta pròpia en companyia i amb totes les prevencions de salut.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.