La Plaça Major de Meliana tancarà les portes als cotxes cap a un model de mobilitat sostenible

848

Meliana tancarà pròximament la Plaça Major als cotxes. Concretament, el consistori planteja restringir de manera permanent l'accés en automòbil a la plaça Major, només autoritzat per als guals, la càrrega i descàrrega, els vehicles de mobilitat reduïda i els vehicles oficials.

Així ho han informat fons municipals que diuen que, de la mateixa manera que això ocorre en una gran part dels municipis d'arreu Europa, "la tendència urbanística i mediambiental és la pacificació del trànsit pels centres urbans per tal de guanyar espai per a la ciutadania  i reduir l'ús dels automòbils i de la contaminació", han detallat.

Tots els documents estratègics de Meliana, apunten les mateixes fonts, "recullen la idoneïtat de restringir el trànsit per la plaça Major i, per tant, pels carrers Forn Vell i Misericòrdia: document estructural del pla general d'ordenació urbana, pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS), pla de camins escolars segurs o l'estratègia europea ViuHo".

Així, pròximament l'accés del trànsit normal pel carrer Lledoner, i per tant l'aparcament, estarà limitat fins al carrer Lluc Ferrer Badia, que canviarà de direcció cap al carrer Doctor Ferrer.

El fluix normal del trànsit del centre es distribuirà pels carrers Tomàs Trénor, Lledoner, Jaume Roig, València, Dr. Ferrer, Juli Benlloch, Ramón y Cajal i Sol. Per a facilitar l'aparcament pel centre, al seu dia -afegeixen des del consistori- ja es va habilitar el pàrquing de la plaça de la Llibertat.

Amb aquestes actuacions, "el nostre municipi avança cap a un nou model de mobilitat sostenible i l'ampliació dels espais públics urbans per a la ciutadania", apunten fonts municipals.

 

1 Comentario

  1. Es una plaza tan fea, hecha peor por el gris del ayuntamiento. Mejor gastar dinero en tener una plaza digna y sin rastros de la corrupción que permitió fincas de 5 plantas en el medio....... ¡Animo Meliana!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.