La Mancomunitat de l’Horta Nord presenta el Pla d’Inclusió y Cohesió Social

492

La Mancomunitat de l’Horta Nord va presentar el passat divendres el Pla Mancomunitat d’Inclusió i Cohesió Social (PMICS). Es tracta d’un document que reconeix la funció indispensable dels ajuntaments en el suport a les persones, tenint en compte la proximitat com a eix fonamental, que es troba en fase de diagnòstic mitjançant la tasca de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la Universitat de València (IIDL-UV).

L’acte va estar encapçalat per José Vicente Andreu, president de la Mancomunitat de l’Horta Nord; Yolanda Sánchez, regidora delegada de Benestar Social; i José Vicente Pérez Cosín, professor titular i investigador sènior del IIDL-UV. Hi van estar acompanyats per representants municipals i personal tècnic d’Albalat dels Sorells, Albuixech, Emperador, la Pobla de Farnals, Massalfassar, Museros i Rafelbunyol, que tenen els Serveis Socials mancomunats.

La implementació del PMICS a la Mancomunitat de l’Horta Nord s’estableix amb un programa que es desenvoluparà fins l’any 2023, parant especial atenció als diferents models de família, infància i joventut; l’envelliment actiu; la formació i ocupació dels joves; el foment de la ciutadania activa, el foment de l’ocupació en el sector dels serveis personals i medi ambientals i el model d’intervenció intergeneracional.

També s’ha planificat la creació del Consell Mancomunat d’Inclusió i Drets Socials, que estarà integrat de forma paritària per representats de tres sectors: polítics locals, professionals tècnics i entitats de la societat civil. La implicació en el territori de l’Horta Nord i el consens son el valors fonamentals d’aquest òrgan col·legiat.

La delegada de Benestar Social de la Mancomunitat, Yolanda Sánchez, ha expressat que la finalitat última del pla “és donar resposta a les demandes socials de tota la població que presenta vulnerabilitat i exclusió social, d’acord amb els resultats del diagnòstic desenvolupat per la Universitat de València”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.