La Conselleria visitarà La Pobla per a conéixer la magnitud de les filtracions que afecten vora 440 famílies

10 lecturas

Un total de 16 comunitats de veïns i veïnes de la Pobla de Farnals han presentat per registre d’entrada el formulari preparat per l’Ajuntament per conéixer qüestions relacionades amb la configuració de les edificacions afectades per les filtracions d’aigua i les accions concretes que les persones propietàries estan desenvolupant per a reduir els efectes de les inundacions.

L'Ajuntament va celebrar una reunió amb els veïns fa una setmana.

De les dades recollides es desprèn que al voltant de 440 famílies estan patint les conseqüències de la pujada del nivell freàtic de subsòl, la major part d'elles als voltants de la plaça Mariana Pineda de la localitat, entre les quals es troben persones amb mobilitat reduïda, majors, dones embarassades i nombrosos xiquets i xiquetes.

De totes les edificacions, 10 presenten problemes d’acumulació d’aigua als fossars dels ascensors i les altres 6 també tenen filtracions als garatges. La solució temporal adoptada per les comunitats ha estat la retirada d’aigua de manera manual i mitjançant màquines de bombeig. Una d’elles també ha procedit a impermeabilitzar el sòl, obra que ha assumit l’empresa promotora per responsabilitat desenal donat que no s’han exhaurit els 10 anys de garantia de l’edifici.

La pròxima setmana un tècnic de la Direcció General d’Aigua de la conselleria de Medi Ambient visitarà l’Ajuntament per conéixer la magnitud del problema. La Generalitat atén així la sol·licitud realitzada pel Consistori, que està actuant com a canalitzador de la situació per a recolzar a totes les persones afectades del poble.

“Buscarem línies d’ajuda a través de l’administració autonòmica o del Govern d’Espanya, donat que les filtracions sembla que son resultat dels temporals que hem patit durant els últims mesos”, ha manifestat la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Pobla de Farnals, Sonia Rivilla Sanz, que ha afegit que també “estem col·laborant en la recollida de signatures per a demanar que es declare la Pobla de Farnals com a zona catastròfica i que les comunitats de veïns i veïnes puguen optar a les possibles subvencions que es crearen des del ministeri i la conselleria per a fer front al greu problema de les filtracions d’aigua”.

La principal hipòtesi que baralla l’Ajuntament fa referència a l’existència de bosses subterrànies d’aigua que han anat reomplint-se per les fortes pluges de novembre i desembre. De fet, el d’enguany és el registre més alt per episodi de pluges a la Pobla de Farnals des de l’any 1898, segons dades d’AEMET.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí