La Biblioteca Valenciana Digital augmenta els seus visitants en abril

27

La Biblioteca Valenciana Digital ha registrat en el mes d'abril un total de 20.577 visites que han consultat 194.084 pàgines web de la Bivaldi i vist 79.117 objectes digitals, com llibres en format PDF o carpetes de fotografies.

S'ha multiplicat l'audiència en un 80 % i les pàgines vistes en un 109 % respecte al mateix mes de l'any passat, i respecte al mes de març passat, ja afectat per les mesures de confinament, l'increment ha sigut d'un 18 % i 45 % respectivament.

Els dies amb una major afluència de visites van ser, per aquest ordre, el 23, 2, 14 i 20 d'abril, que coincideixen amb el dia del llibre i de Sant Jordi, el dia del llibre infantil i juvenil, les vespres de la Setmana Santa, el 14 d'abril que commemora la proclamació de la Segona República Espanyola i el dia de Sant Vicent Ferrer, patró valencià. La mitjana de visites al dia està al voltant de les 600.

L'interés per la producció de Blasco Ibáñez ocupa les tres primeres posicions de les obres més consultades, sent la primera 'Por España y contra el Rey: Alfonso XIII desenmascarado', amb 126 visites al registre i 104 descàrregues del llibre per a la seua lectura sense connexió. Li segueix 'La araña negra' en segona posició del rànquing amb 101 visites i 32 descàrregues. L'històric rotatiu 'El Pueblo: diario republicano' se situa en el lloc tercer, i també és destacable el lloc desé de 'Las mil noches y una noche', traducció de Blasco Ibáñez.

Seguint la classificació d'obres més visitades trobem en el lloc quart 'Observaciones' del botànic Cavanilles amb 87 visites i 45 descàrregues. La traducció a l'espanyol de la Bíblia vulgata amb 81 visites i 37 descàrregues li segueix en cinquena posició, i després la revista satírica escrita en valencià 'La Chala: semanari festiu' amb 79 visites. 'Examen maritimo theorico practico, o tratado de mechanica aplicado a la construccion, conocimiento y manejo de los navios y demas embarcaciones' de l'alacantí Jorge Juan, la col·lecció de fotografies d'Ayora de José Roglá i 'La formación de la mujer cristiana' de l'humanista Lluís Vives, tanquen la taula del lloc sisé al nové.

La pàgina web de la col·lecció de còmics de la BIVALDI ha sigut la més popular amb 442 visites directes al seu índex, des d'aquesta s'han pogut consultar desenes de publicacions en valencià i castellà editades per la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Museu de Prehistòria de València, entre altres institucions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.