Joan Ribó i José Joaquín Álvarez reben a Xirivella el premis de l’Associació d’Ex Presos Socials

794

L'alcalde de València, Joan Ribó, i el professor José Joaquín Álvarez de la Roza han rebut el premi '28 de desembre' al Centre de Jove de Xirivella, de mans d’Antoni Ruiz, president de l’Associació d’Ex Presos Socials, amb seu a Xirivella.

Joan Ribó i José Joaquín Álvarez reben a Xirivella el premis de l’Associació d’Ex Presos Socials“L’ajuntament de Xirivella vol significar-se en la reivindicació d’una societat amb colors i matisos”, va dir Ricard Barberà, regidor de Benestar Social en les paraules que van servir per donar la benvinguda a l’acte.

Durant la seua intervenció, Ribó va agrair el premi, encara que, com va dir, “la gent dels col·lectius LGTB sí que es mereixen este premi”. L'alcalde de València va destacar la importància de continuar treballant pel respecte al col·lectiu LGTBI i els de totes les persones i va recordar que “una de les primeres oportunitats en què es va veure de manera clara, ara fa un any, el canvi polític, va ser en el dia de l’Orgull LGTBI a València”.

Per la seua banda, José Joaquín Álvarez de la Roza, professor de l’ l'IES Duque de Rivas, de Rivas Vaciamadrid, va explicar el seu projecte de tutoria d’atenció a la diversitat, un projecte pioner que s’ha convertit en tot un referent en l’atenció al col·lectiu LGTBI adolescent en els instituts, un dels espais on són més vulnerables. Per al professor, “els centres educatius han de fer possible que tots els alumnes desenvolupen al màxim les seus potencialitats, que no se senten retallats pels prejuïs, per les humiliacions o per l’assetjament”.

L'associació també atorga un premi en negatiu, "Barrotes y Alambre de Espinos", que enguany ha recaigut en el bisbe d'Alcalá de Hernares, Juan Antonio Reig Pla, pel que l’Associació d’Ex-Presos qualifica d’actitud de manifesta homofòbia.

A l’acte, a més de regidors de tots els grups de l’equip de govern i de representants d’Esquerra Unida, també van assistir el diputat provincial de Cultura, Xavier Rius; Sergi Campillo, regidor de l’Ajuntament de València, i José de Lamo, director general d’Igualtat en la Diversitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.