El director de l’IVE es compromet a dur a terme l’eliminació de la denominació Horta Oest

401

La Direcció General d’Estadística, de la mà del director de l’Institut Valencià d’Estadística David González, ha assumit el compromís de treballar per eliminar la denominació Horta Oest de la codificació territorial de la Generalitat. El compromís es va fer públic després de mantenir una reunió amb representants de la Fundació Horta Sud, la Mancomunitat Horta Sud i el Foro Empresarial de l’Horta Sud.

Horta Oest cartel diputacioGonzález va mostrar el seu posicionament favorable per a suprimir aquesta denominació, tal com manifestaren ja el passat mes de juliol el director de l’Institut Cartogràfic Valencià, Xavier Navarro, i les direccions generals d’Emprenedoria i Administració Local, a través dels seus representants respectius Teresa García i Antoni Such.

No obstant això, aquest canvi en la codificació territorial no pot ser adoptat exclusivament per l’Institut Valencià d’Estadística, ja que afectarà al conjunt de la Generalitat, ni dur-se a terme de forma unilateral, sense la preceptiva autorització de l’òrgan administratiu competent, en aquest cas la Direcció General d’Administració Local.

En aquest sentit, González va anunciar que per fer possible aquest canvi des de l’IVE ja s’ha procedit a la sol·licitud de l’informe necessari de la Direcció General d’Administració Local.

Una vegada constatada la possibilitat normativa en la codificació territorial per al conjunt de la Generalitat, serà la Comissió Interdepartamental d’Estadística qui haurà d’establir les directius i normes tècniques generals sobre unitats territorials de l’activitat estadística pública de la Comunitat Valenciana.

Després de la reunió, la representació del teixit associatiu i institucional de l’Horta Sud va mostrar la seua satisfacció amb el suport mostrat per part de la direcció general i, especialment, amb la “cada vegada més pròxima” eliminació de la denominació Horta Oest, que permetrà “tornar a donar coherència formal a la realitat territorial” que històricament s’ha dividit “en Horta Nord i Horta Sud, seguint la divisió natural del llit del Túria”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.