INTU, Game Over...

9 lecturas
Juanma Ramon
Juanma Ramon

Per a qui portem des de 2011 treballant, estudiant, lluitant per desmuntar els falsos mites sobre el "fons inversor britànic" aquest cap de setmana ens hem trobat amb un titular esperat; "Intu, el promotor de Puerto Mediterraneo, suspende pagos"

Allà per 2011, amb agosticitat i alevosía, el mediàtic alcalde de Paterna del PP, després del ridícul fet amb la no-implantació del IKEA a Paterna, presentava a un hotel del poble el gran projecte de Parque Ademuz, primera disfressa dels especuladors, amb un àuria de fiabilitat d'un grup inversor anglés amb seu a un paradís fiscal, Eurofund Investment, que venia suposadament de la mà de Broseta Abogados, despatx valencià d'advocats que intentava, sense èxit, disimular els incompliments legals en matèria ambiental i urbanística amb el seu prestigi, i el plus de seguretat jurídica encara que, ja sabiem que eren els assessors jurídics de capçalera del Partido Popular en alguns megaprojectes durant l'etapa més fosca dels populars valencians.

Des de l'inici aquell Parque Ademuz, puntal de la inversió estrangera al nostre territori, hem patit una campanya mediàtica per justificar 'el pelotasso', la destrossa de Les Moles, anunciant milers de llocs de treball, centenars de milions d'euros d'inversió privada, que justificaven que l'administració pública fera un vestit a mida per facilitar la seua implantació. Tot valia en un moment de crisi econòmica, d'un índex d'atur elevat conseqüència de la crisi immobiliària i que pensaven solucionar amb la mateixa recepta de la requalificació urbanística a demanda i el formigó.

Quatre mil, cinc mil, huit mil llocs de treball. Xifres redones als titulars de premsa, però...en ocupació directa o indirecta?; en la construcció o al funcionament?; creació neta o traspàs d'altres centres de treball?

Cap resposta, només titulars. Un bluf mediàtic sense cap justificació ni estudi seriós que donara empaque a una suposada inversió de 850 milions d'euros d'un "sospitós pseudo-prestigiós" fons d'inversió estranger.

Un Mr.Marshall inqüestionable per al PP i per al PSOE a Paterna que es despatxaven a gust contra qui no tragavem amb les mentides del promotor.

Al llarg d'aquests quasi deu anys, hem conegut al Parque Ademuz de Lorenzo Agustí, a Puerto Mediterraneo d'Isabel Bonig i l'ultim Intu Mediterrani de Sagredo, digne hereu socialista del model d'especulació urbanística del PP. Tots tres càrrecs públics i comercials il·lustres de l'afonat "fons britànic d'inversió", tots tres encabotats en amplificar les mentides sobre la creació d'ocupació i fiabilitat d'un fons especulador amb seu a paradisos fiscals que estava afonant-se de manera irremeiable.

En cap cas exerciren la responsabilitat d'estudiar la fiabilitat reial del promotor, la nul·la rigorositat (mentides) en les previsions de la creació neta d'ocupació, l'afecció al comerç local o a altres centres comercials. Cap garantia de la sostenibilitat econòmica del projecte. L'única pretensió, requalificar, inaugurar, foto i després ja veurem.

Un joguet en mans de governants irresponsables que d'haver aconseguit els seus plans si en 2011 haguerem mirat cap altre costat, ara tindríem 2 milions de metres quadrats de sól forestal requalificat, arrasat, potser amb els vials a mig construir, possiblement en venda o subhasta milionària que faria inviable la seua reversió i que segurament acabaria ocupat per polígons o habitatges com a excusa per traure-li profit a la destrossa.

Estic segur que cap dels tres assumiria cap error (és el mercado, amigo). Estic segur que cap dels tres contaria per què obriren les portes de l'administració al primer 'Tio Gilito' que vingué prometent treball sense cap rigor.

Afortunadament, el temps posa a cadascú al seu lloc. La lluita, les a legacions, recursos, etc han possibilitat, per una banda, mantenir intactes Les Moles i, per altra, poder descarar l'escassa fiabilitat d'Intu i el frau del model que representa.

Ara, cap defensor polític parla de la ruïna d'Intu ni del dany irreversible que haguera deixat en Paterna. El joc per als comercials públics està en Game Over, i ara callen.

Jo també tindria vergonya

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí