Iniciativa del Poble Valencià alerta de que amb el nou PGOU es podria urbanitzar més horta

444

Iniciativa del Poble Valencià (IdPV) de Picanya votà contra la revisió del PGOU a l’igual que el PP en el plenari municipal del passat 2 de juliol. Tot i manifestar mitjançant la seua regidora Jovita Pérez la necessària revisió, IdPV es negà a que al mateix temps es donara el vist i plau a la recalificació de sòl no urbanitzable comú com industrial.
La nova zona industrial, es desenvoluparà a partir d’una existent a la vora dreta del camí de la Pedrera. Serà paral•lela a la via del tren (que serà soterrada pel PAI del Colocó ja aprovat) i, així doncs, restarà aquesta nova zona industrial junt a una zona residencial de baixa densitat amb les molèsties que puguen suposar per als actuals veïns.

L’acceptació del PAI del Colocó (denominat administrativament Picanya Sud) per part d’IdPV suposava un compromís de protegir tota l’horta restant del municipi, cosa que ara, als pocs mesos del PAI del Colocó es veu truncat.

També la regidora ha manifestat el seu malestar perquè un tema d’aquesta transcendència es coneguera en una comissió informativa d’un dilluns i es traslladara als tres dies al Plenari per a la seua aprovació quan l’anterior PAI, suposà més de dos mesos d’intent de consens que es plasmà en un acord unànime municipal.

En la comissió informativa no es presentà el concert previ, el qual si que, abastament, s’explicà en el plenari. Un concert previ, de dimensions considerables, i tècnicament complexe que no haguera estat possible repassar-ho en profunditat, en tres dies. El començament de les festes del municipi eixe mateix dia, entrats en juliol i les preses amb les quals s’ha dut el tema, son detalls a destacar, segons han indicat les mateixes fonts.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.