"Informació és llibertat"

617

ALCALDE BurjassotEl sistema democràtic es basa en la llibertat i en la participació de la ciutadania. Però un ciutadà lliure que participa en el seu govern ha de ser necessàriament un ciutadà ben informat . Sense una informació rigorosa i crítica no hi ha possibilitat de triar els nostres representants ni tampoc de valorar els nostres governs amb arguments i coherència. Per això les dictadures de tota classe intenten sempre controlar les fonts d’informació i adoctrinar en lloc d’informar la ciutadania.

Per això és clau per a un sistema democràtic fort que hi haja diversitat i qualitat en els mitjans d’informació. L’arribada d’Hortanoticias, i la consolidació d’un projecte arriscat com aquest que ha arribat a poder commemorar les 2000 edicions, va significar per als habitants de l’Horta una oportunitat magnífica de tenir al seu abast una informació plural i constant de la vida social, política, esportiva i cultural de la seua comarca.

I això és clau per a la salut democràtica.  Una part molt important de les decisions que afecten a la nostra vida quotidiana es prenen en les institucions més pròximes: els ajuntaments. Necessitem saber com funcionen els nostres consistoris i també conèixer la riquíssima vida social que batega amb força als nostres pobles. I les tecnologies digitals són una eina excel·lent per aconseguir-lo. Enhorabona doncs a Hortanoticias per haver cobert aquesta necessitat amb la qualitat i la immediatesa que caracteritza el seu treball.

Per molts anys!

Jordi Sebastià. Alcalde – President de l’Ajuntament de Burjassot

Artículo publicado en la edición especial 2.000 de Hortanoticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.