Guanyant Torrent insta l’Ajuntament a posar en marxa els horts urbans municipals

707

Torrent-huerto-urbano-municipal

Davant la situació de crisi estrema en què viuen algunes famílies de la localitat i els baixos preus que es paguen als productes agraris, la plataforma ciutadana Guanyant Torrent presentarà pròximament una moció davant el ple municipal perquè la municipalitat incentive l’agricultura ecològica a fi de crear ocupació, produir riquesa i procurar que aquest torne a ser un sector dinàmic.

La plataforma proposarà "l’ocupació de terrenys mes propers a la ciutat a fi de parcel·lar-los i poder arrendar-los a mínims preus a famílies o persones, amb la finalitat que els conreen dins del que es coneix com a horts urbans o agricultura periurbana per a producció d’autosuficiència".

Els components d’aquesta plataforma ciutadana pensen també que els col·legis de la localitat haurien de disposar d’una parcel·la en la rodalia de la ciutat, dins de l’agricultura periurbana citada, perquè l’alumnat "faça pràctiques de camp i saber i conèixer d’on vénen els aliments".

Guanyant Torrent proposa igualment la creació d’un banc de terres amb els milers de fanecades que hi ha abandonades en el terme municipal. Aquestes terres podrien lliurar-se en lloguer als qui desitgen ser llauradors o llauradores. L’Ajuntament hauria d’actuar davant els propietaris com a intermediari amb els possibles arrendadors, assegurant que els contractes d’arrendament s’acomplisquen en temps, condicions i preu.

Per als propietaris disposats arrendar, els regidor Santonja opina que “l’Ajuntament de Torrent podria aplicar una exempció de l’Impost de Rústica o altres incentiu que s’estime a fi de potenciar aquest sector que passa per moment baixos en la nostra ciutat”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.