El Govern d'Alaquàs celebra la primera assemblea ciutadana de la legislatura

4 lecturas

assemblea ciutadana alaquàsL’Ajuntament d’Alaquàs va celebrar ahir dimecres 21 d’octubre a la Sala de la Xemeneia del Castell d’Alaquàs una assemblea ciutadana per fer balanç dels primers 100 dies de govern municipal. La reunió, convocada per l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, va acollir més d’un centenar de veïns així com representants dels col·lectius de la localitat.

La primera edil ha volgut posar especial èmfasi en aquesta primera etapa de govern, tot i destacant aquesta data que ha servit per asseure les bases de la política municipal que es durà a terme al llarg d’aquests nous quatre anys de legislatura en la que la participació, la millora dels serveis públics i la qualitat de vida dels veïns seran els objectius primordials.

L’assemblea es va dividir en dues parts. En la primera, conduïda per l’alcaldessa, es va presentar l’estructura de l’equip de Govern municipal i les accions que s’han dut a terme en els últims tres mesos fent un repàs de totes les àrees.

A l’espai de promoció econòmica, l’alcaldessa va recordar que durant aquest període s’han contractat un total de 122 persones per part l’Ajuntament d’Alaquàs i 78 per l’empresa municipal ALEM. Va posar especial èmfasi en la seua aposta per la formació i l’ocupació amb la posada en marxa de tallers d’ocupació i formació, el pagament de les primeres 17 ajudes a emprenedors locals o l’anunci d’una nova Borsa de Treball Municipal que començarà a principis de 2016, entre altres.

A l’àrea de Govern obert i ciutadania destaquen la consolidació del grup de teatre ESCENALAQUÀS a través de la III Edició del Certamen Nacional de Teatre celebrat al Castell, la programació cultural municipal, les Festes Majors “com a fenomen social” i les diferents activitats promogudes per a joves.

Pel que fa al desenvolupament sostenible i la mobilitat, l’alcaldessa va destacar que en aquest període s’ha ampliat en un 35% les vies ciclables en el casc urbà, l’ampliació d’un any en la concessió de la xarxa d’horts urbans d’Alaquàs i el compromís que manté l’Ajuntament per a la millora en el servei públic d’autobusos i l’arribada d’un metro. Va destacar també l’adquisició del Motor de la Viuda per a una futura aula de naturalesa junt a les instal·lacions de l’antic ICONA.

En educació, l’Ajuntament d’Alaquàs ha invertit enguany un total de 45.000 euros per a l’adequació dels centres escolars i esports, l’Ajuntament ha reduït les taxes i preus públics per accedir a les activitats esportives que ofereix l’Ajuntament i ha traslladat entre altres accions, les pistes de skate del parc de la Sequieta.

Respecte a l’àrea de drets socials va destacar el treball del Departament de Benestar Social que presta servei a més de 2000 veïns del poble, disposició d’una Treballadora Social i una Psicòloga especialitzada en temes de gènere i la posada en marxa els programes Menjador d’estiu i Menjar a Casa per oferir una alimentació més completat als menors de la localitat en menys recursos.

Pel que fa a l’àrea d’urbanisme, s’han invertit un total de 72.000 euros en l’ampliació del Cementeri Municipal i s’han instal·lat 103 bancs, 105 papereres i 50 jardineres.

Respecte a l’àrea econòmica, es congelaran les taxes i impostos per al 2016 i s’ha proposat la creació d’un grup de treball amb tots els partits polítics amb representació en la Corporació per a la confecció dels Pressupostos Municipals del 2016.

A continuació, l’alcaldessa va obrir un torn de 45 minuts en el que va respondre les preguntes que prèviament van formular els assistents. En termes generals els veïns i veïnes s’interessaren pels serveis municipals, les retribucions de la Corporació Municipal, l’estat de les infraestructures i el mobiliari urbà i el medi ambient.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí