El Gremi de Llibrers de València organitza la segona Llibreries’ Fest

628

Del 9 al 17 de novembre les llibreries valencianes es convertiran en escenaris teatrals, espais gastronòmics o sales de concerts i de cinema. Amb motiu del dia de les llibreries, 16 de novembre, el Gremi de Llibrers de València, juntament amb la Fundació FULL, organitzen per segon any consecutiu la campanya ‘Llibreries’ Fest’, abans anomenada ‘Llibreria, espai cultural’. Totes les activitats són gratuïtes.

La iniciativa consisteix en l’exhibició de diferents activitats culturals, creatives i originals, dins de les llibreries. L’objectiu principal és acostar als veïns a un espai que s’obri i canvia el seu paper inicial per tal de difondre altre tipus de manifestacions culturals.

Enguany aquesta iniciativa adopta el format de festival i és per això que participen més llibreries que l’any passat. També s’ha ampliat el ventall d’activitats que estan adreçades a tot tipus de públic, des dels més menuts fins als més grans. Segons Ignacio Larraz, president del Gremi de Llibrers de València, “són activitats molt interessants perquè van més enllà dels llibres i cobreixen les distintes manifestacions culturals: teatre, música, cinema o gastronomia”.

Les diferents activitats programades són les següents:

Café de Fel

Actuació on es combina la poesia de vers lliure en valencià i la música jazz amb Leticia Marrades, Key Day i Kontxi Lorente.

Durada: 1h / Amb tast de vi / Públic: adults

Teatre Improvisat

A partir d’un llibre o fragment del mateix, escollit pel públic, es desenvolupa una obra de teatre improvisada per Guerrillaimpro.

Durada: 1h / Amb tast de vi o amb tast de cervesa / Tots els públics

LEETflix

Áurea Ortiz, David Brieva i Mikel Labastida es dediquen a analitzar la relació entre la literatura i les sèries de televisió fent referència a les adaptacions recents.

Durada: 1h 40m / Amb tast de vermut / Públic: adults

Be your own heroine

Performance de dansa on Cristina Gómez es converteix en el personatge Fanny de Funny. Un personatge inventat a través de l'humor i de la desmitificació de l’estereotip de la superheroïna.

Durada: 30m / Amb tast de vi / Tots els públics

En la bretxa

Navegació del webdocumental “En la bretxa” guiada per la directora Claudia Reig de Barret Films. Debat al voltant de la desigualtat de gènere al treball. Enregistrament de testimonis per al webdocumental.

Durada: 1h 40m / Amb tast de vermut / Públic: adults

Taller de menjar saludable

Taller de menjar saludable impartit per la nutricionista Laura Jorge, qui presenta el seu llibre i fa un showcooking, preparació de tres menjars senzills saludables.

Durada: 1h / Tots els públics / Amb tast de vi

Taller d'espantacriatures

La il·lustradora Aitana Carrasco ensenya a dibuixar un monstre o espantacriatura valenciana que s’ha aprés anteriorment a través de llegendes o rondalles valencianes.

Durada: 1h 30m / Públic: menuts (primària i secundària)

Estimulació visual i descoberta d'imatges d'imatges

Marta Ardite, historiadora d’art i educadora, dona a conèixer diferents eines i materials per poder acompanyar els infants en el seu camí de descoberta del món a través de les imatges dels llibres i d’altres suports.

Durada: 1h 30m / Públic: pares i menuts de 0-3 anys

Llibres objecte, eines d'art

Exposició creada pel prestigiós performer, poeta visual i professor Bertomeu Ferrando on els llibres prenen un valor singular, original i irrepetible.

Tots els públics

Nosaltres, les escriptores

Exposició de la Fundació FULL, comissariada per Manola Roig i Rosa Roig que té com objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins l’actualitat han escrit en el nostre territori, refent d’una forma senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària.

Tots els públics

Les activitats que van adreçades a un públic adult van acompanyades d’un tast de vi de Noemí Wines, de vermut de Carmeleta o de cervesa TYRIS. La Pajarita, per la seua banda, ofereix pintures per al taller d’il·lustració dirigit a menuts. L’objectiu principal és que les empreses privades estiguen cada vegada més involucrades en el sector cultural i puguen ser els agents encarregats d’enriquir aquest tipus d’activitats.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.