Godella recorda als veïns la necessitat d’estalviar aigua davant l’actual situació de sequera

2365

Davant l’actual situació de sequera, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Godella vol recordar als veïns i veïnes del poble que l’aigua és un bé escàs i que és molt important fer-ne un ús responsable, que passa per modificar els nostres hàbits, havent d’adoptar aspectes de consum responsable. “Qualsevol gest en el nostre dia a dia pot ser important per a contribuir amb aquesta causa”, ha assenyalat el regidor de l’àrea, Fernando Oliveros.

Així, seguint les directrius de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, des de l’Ajuntament han recordat mesures bàsiques per estalviar aigua com ara utilitzar només la que es necessita i reutilitza-la sempre que es puga; realitzar un ús responsable de l'aigua en tots els àmbits emprant dispositius com cisternes de doble descàrrega, atomitzadors, aixetes, monocomandaments, aixetes temporitzades etc., que permeten estalviar fins a un 50 % d'aigua; triar productes de neteja naturals i biodegradables per no contaminar l’aigua innecessàriament i no utilitzar el vàter com a paperera per no interferir en el procés de depuració d’aigües residuals.

D’altra banda, recorda l’Ajuntament que l’oli usat no s’ha d’abocar al desguàs. Cal depositar-lo als contenidors específics o als ‘punts nets’ situats a Xicranda, a Vila Teresita, al poliesportiu i al mercat.

Per tal d’estalviar aigua també es pot fer exigint l'etiqueta ecològica europea a l'hora de comprar qualsevol electrodomèstic i utilitzar la llavadora i el llavaplats amb la càrrega completa i programes que estalvien aigua.

Per últim, recomanen el reg gota a gota per al jardí i no regar en hores de màxima insolació per a evitar l'evaporació. A més, les plantes autòctones ja que són més resistents a la sequera. Per rentar el cotxe, és millor portar-lo al túnel de llavat i, a les piscines, un bon sistema de depuració i l’ús de productes antialgues, de clor, etc. permeten mantindré l'aigua durant anys.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.