Giner presenta una alternativa als pressupostos de Ribó

399

El grup Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de València ha presentat la seua proposta alternativa als pressupostos de Ribó per a 2019. El portaveu de Cs, Fernando Giner, ha assegurat: “Hem estat protegint a les classes mitjanes treballadores durant aquests tres anys i, davant el repte demogràfic que té la ciutat, proposem una rebaixa d'impostos i un xec escolar universal, per un import de 200 euros, per als xiquets de 0 a 3 anys”. Aquestes són dos de les mesures més destacades entre les 220 peticions del grup municipal Ciutadans al pressupost municipal per a 2019.

La baixada d'impostos proposada per Ciutadans inclou una bonificació del 95% en el pagament de les plusvàlues per als casos d'herències independentment del valor del sòl, una rebaixa de l'IBI del 7% a tots els habitatges i locals comercials de la ciutat i d'un 20% de l'impost de circulació a tots els vehicles excepte als de major cilindrada (més de 20 cavalls fiscals). “Els diners ha d'estar en la butxaca dels ciutadans”, ha dit el portaveu de Cs, Fernando Giner.

A més, es planteja recuperar la bonificació del 30% en l'IBI para totes les famílies nombroses de categoria general i del 90% per a totes les famílies nombroses de categoria especial. En relació a la cultura, Cs demana que el pressupost incloga una bonificació del 50% del IAE i del 45% de l'IBI per als espais estables d'exhibició d'arts escèniques i audiovisuals.

També es proposa que, atenent al principi de ‘qui contamina, paga’, es desenvolupe un sistema de bonificació per a aquelles famílies afectades per instal·lacions fonamentals del municipi, com seria el cas de la depuradora de Pinedo, de manera que es bonifique als afectats en els pagaments dels diferents impostos i taxes municipals.

D'altra banda el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner ha explicat la proposta del seu grup d'oferir un xec escolar universal, per als xiquets de 0 a 3 anys, de 200 euros al mes durant onze mesos, “la qual cosa suposa incloure també el mes de juliol dins de les ajudes”. “La suma del xec escolar de l'Ajuntament amb l'actual bo infantil de la Generalitat ens permetria convertir en gratuït el curs de 2-3 anys i oferir uns preus molt reduïts en els cursos de 0-1 anys i 1-2 anys donant als pares i a les mares la llibertat d'elecció del centre on vulguen portar als seus fills”, ha assegurat Giner.

Entre les propostes a les famílies, Giner ha explicat: “També volem millorar la freqüència de pas diürna de l'EMT en dies laborables a un màxim de 10 minuts i establir un servei d'EMT durant les 24 hores els caps de setmana, perllongant l'actual servei nocturn fins a les 7 del matí”.

D'altra banda, Fernando Giner ha insistit en la necessitat que “Ribó talle l'aixeta econòmica a les entitats pancatalanistas”. Dins del model de ciutat que planteja Ciutadans, la primera petició és la “eliminació de totes les subvencions nominatives que tinguen com a receptor a entitats que desenvolupen activitats contràries a l'establit en la Constitució Espanyola i l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.