La Falla Avinguda de Foios prepara una vintena d'actes per a celebrar el seu 25 aniversari

0
25 lecturas

La Falla Avinguda-Plaza Rei En Jaume de Foios compleix 25 anys amb una història molt especial, però per a contar la història d'aquesta falla de Foios als seus 25 anys hem de fer una mirada arrere, exactament a l'any 1996.

Tot va començar amb un grup d'amigues que prenien cafè després de deixar als seus fills en el col·legi, que es preguntaven per què no hi havia una falla en l'avinguda. En eixe moment va començar un camí molt llarg que enguany compleix 25 anys.

Només comptaven amb un grup de xiquets, xiulets i trompetes per a fer soroll pels carrers i cridar a totes les portes de l'avinguda. Aquell primer any van arribar a ser més de 200 fallers. La primera reunió la van fer en un bar del poble, es van repartir els primers càrrecs i van establir els primers estatuts, només quedava trobar un casal faller.

Amb el casal en marxa calia posar-li un nom a la falla, un nom potent i que englobarà a tot el barri, i així va ser, Avinguda-Plaça Rei en Jaume.

Poc temps més tard va arribar la primera presentació, la proclamació, l'ofrena i la primera cremà, que segons compten fallers -una poc més i es necessita ajuda de tot el poble per a aconseguir cremar la falla-.

Han anat passant els anys, han canviat les persones, encara que alguns valents continuen des del principi, però sempre el més important és que la falla ha continuat i ja té vint-i-cinc primaveres, i aquesta falla resisteix i resistirà fins a 'guanyar la batalla', l'eslògan triat per a estes falles 2021 en el qual celebraran una exposició del 13 al 19 de Març i quasi una vintena d'actes perquè la flama fallera no s'apague.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí