Foios, condemnat a pagar 313.000 € a l’empresa adjudicatària del PAI de la Mar

1522

L’Ajuntament de Foios ja coneix la resolució al recurs presentat el 2015 davant del TSJ de València, contra la sentència que condemnava l’Ajuntament per la gestió de l’anomenat PAI de la Mar. La sentència confirma la pena per responsabilitat patrimonial però rebaixa de 510.000 € a 313.000 €, més els interessos, la indemnització a pagar a l’empresa adjudicatària.

Per a l’alcalde, Sergi Ruiz, “teníem assumida la sentència d’un dels episodis més obscurs en la gestió del Partit Popular al front de l’Ajuntament de Foios, tot i que confiàvem que s’admetrien alguns elements del recurs, com així ha passat. Finalment no hem evitat el pagament, però es minora la indemnització notablement i, amb el càlcul d’interessos des del 2010, estem parlant d’una reducció de prop de 300.000 €”.

El tema es remonta a l’any 2007 quan, en època de govern del PSPV, el Polígon de la Mar, un sector industrial de 66.704 m2 amb empreses implantades però pendent d’urbanitzar es va requalificar a residencial amb una previsió de 900 pisos i quasi 3.000 persones. A l’any 2010 Urbanisme tancà de forma definitiva el projecte del PAI de la Mar al decretar l’arxiu del projecte urbanístic.

El PAI de 900 pisos i 3.000 persones

Segons Mari Carmen Cabo, regidora d’Urbanisme, “s’havia projectat un barri desmesurat a l’altre costat de la carretera de Barcelona, però més greu encara era la total absència de dotacions públiques (àrees escolars o esportives), i la manca de reserva de VPO, de què nosaltres advertírem, confirmada pels informes de diferents conselleries i organismes”.

La sentència deixa acreditat que l’anterior govern no va comunicar formalment les deficiències del sector a l’empresa adjudicatària perquè tinguera la possibilitat de corregir-les.

En opinió de l’alcalde, “el govern del Partit Popular va deixar tots els requeriments al calaix, provocant que l’Ajuntament haja d’indemnitzar a l’empresa, quan si s’hagueren fet les coses bé, no ens haguera arribat cap responsabilitat”.Ruiz considera desproporcionada la sentència perquè, “a pesar de la incompetència del govern anterior, les deficiències eren incorregibles, el projecte era inviable i estava abocat al fracàs”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.