Foios s'adhereix al compromís de la FEMP per millorar l'accessibilitat

1114

L'ajuntament de Foios ha aprovat en l'ultim ple l’adhesió al compromís signat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que reclama a les entitats locals que treballen per millorar l'accessibilitat universal en els municipis.

Segons l’alcalde Sergi Ruiz, “hem considerat molt adequada l’adhesió a esta declaració perquè l’Ajuntament està molt sensibilitzat en matèria d’accessibilitat i portem temps treballant en eliminació barreres físiques, amb la instal·lació d’ascensors en edificis públics o els rebaixos de voreres i parcs que fan de Foios un poble més humà. No obstant això, queda molt camí per recórrer per aconseguir l'accessibilitat total”.

Ruiz ha recordat també que “hem de tindre present que l’accessibilitat universal, no només consisteix en l’eliminació de les barreres arquitectòniques, que són elements físics molt visibles encara que no sempre evidents, sinó amb totes les barreres que dificulten la inclusió als col·lectius amb diversitat funcional, cognitiva o sensorial, com ara la comprensió de senyals o l’accés a la informació”.

A la Declaració Institucional es contempla un conjunt de recomanacions, com la creació d'un observatori municipal sobre accessibilitat universal amb la participació de les entitats representatives en aquesta matèria, l'elaboració i execució d'un pla municipal d'accessibilitat amb la seua corresponent memòria de seguiment, que les ordenances municipals es redacten des d’una perspectiva de compliment amb l’accessibilitat universal, o campanyes de conscienciació ciutadana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.