Fesmon presenta el divendres la seua VII edició amb un concert de Quamlibet dedicat a García Lorca

665

El Festival de Moncada Fesmon presentarà la seua setena edició amb una actuació del grup valencià de folk Quamlibet dedicat a l’obra del poeta Federico García Lorca, divendres que ve 6 de maig, a les 20.30 hores, en el jardí de l’Ajuntament d’aquest municipi valencià. El concert servirà per a donar a conèixer la programació del certamen, que tindrà lloc del 6 al 10 de juliol en el municipi i que aprofundirà en les arrels mediterrànies i la fusió d’estils musicals.

ActuaciódeQuamlibetFesmon2015En aquest sentit, l’alcaldessa, Amparo Orts, assegura que la seua evolució ve marcada per l’interès “d’acollir a nous públics, més diversos”. “Fesmon és ja un festival consolidat especialitzat en la música d’arrels mediterrànies, ho hem convertit en un reclam perquè la gent visite Moncada i gaudisca de la nostra oferta cultural. Com a novetat enguany volem, a més, fusionar música i literatura amb alguns concerts inspirats en diferents autors per a crear una proposta més completa”, indica.

Jazz, flamenc i tradició popular

Per la seua banda, Francesc Medina, membre de Quamlibet, formació pionera del folk valencià amb una llarga i reconeguda trajectòria, explica que el concert de la presentació del festival posarà música a textos de Federico García Lorca. “Hem seleccionat fragments d’obres teatrals del poeta i, com a fil conductor entre cançons, algunes intervencions de les seues conferències. Lorca ens agrada perquè és molt actual, parla de les desigualtats de gènere, per exemple en Yerma o en Doña Rosita La Soltera, i, a més, incorpora la tradició popular. Respecte a la música, anem a donar-li tocs de jazz i flamenc, amb un aire molt mediterrani”, conclou.

En la setena edició de Fesmon hi haurà espai per al flamenc, de la mà de la cantaora Isabel Julve, el swing, amb l’agrupació Babaloo Sing Band, els músics de jazz Mamen García i Albert Sanz, el muntatge de dansa Singladura de l’escola de dansa de Moncada Coppelius, un recital de música i poesia del grup valencià Oh Foll Amor i l’actuació de Mayalde, grup de Salamanca especialitzat a recrear música popular dels oficis i costums de tota Espanya. Així mateix, inclourà tallers de música i dansa gratuïts, com en edicions anteriors, amb la novetat d’un dia dedicat als productes locals i la degustació de vi.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.