Fernando Giner anuncia que portarà a la Junta Central Fallera al Tribunal de Comptes

22

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha anunciat hui que presentarà una denúncia davant el Tribunal de Comptes perquè aquest organisme investigue les irregularitats que l'auditoria de la intervenció municipal ha posat de manifest en la gestió realitzada en la Junta Central Fallera.

“Després de l'ocorregut en l'EMT, ara veiem grans irregularitats en altres organismes autònoms com la JFC, la Mostra o la Universitat Popular. La mala gestió de Ribó és un càncer que s'estén per tots organismes autònoms”, ha criticat el portaveu de Cs, Fernando Giner, en declaracions prèvies al Ple de l'Ajuntament de València. “Com ja vam fer amb l'EMT a l'octubre, creiem que el Tribunal de Comptes és l'organisme que ha d'aprofundir en les irregularitats dels organismes autònoms de Ribó”, ha afegit.

“Cada vegada que s'audita un organisme autònom, salten totes les alarmes. Portarem a la Junta Central Fallera al Tribunal de Comptes perquè queda clar que el tracte als fons públics no és l'adequat. Diu claríssimament que no es compleix la llei de contractes de serveis públics”, ha censurat el portaveu taronja.

D'altra banda, durant el debat plenari, el portaveu de Cs ha demanat al regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, que esclarisca què ha passat amb les subvencions d'anys anteriors a entitats pancatalanistes, a les quals Vilar ha anomenat les seues 'amigues', ja que “han retornat els diners a dit que Ribó els havia donat abans que la intervenció les fiscalitzara”.

Sobre aquest assumpte, Giner ha explicat que "durant els seus anys com a alcalde Ribó ha donat quasi 45.000 euros en subvencions a dit a la Fundació Francesc Eiximenis i el Institut Ignasi Vilallonga, i 115.000 euros en contractes i subvencions a entitats i empreses vinculades directament amb Eliseu Climent i l'Edifici el Segle (Centre Octubre)"

Per a concloure, el portaveu de Cs ha explicat que Cs ha presentat una moció al ple perquè l'Ajuntament de València solucione els problemes d'accessibilitat existents al Jardí del Túria. El portaveu taronja ha denunciat que, els resultats d'un estudi elaborat per Cs, confirmen que el 72% dels accessos de l'antic llit no estan adaptats, dels 62 accessos del Jardí del Túria només 11 estan adaptats i un parcialment adaptat. “En concret des de Nou Centre fins al Parc Gulliver només hi ha un accés parcialment adaptat”, ha incidit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.